Wikileaks julkaisi liki 700 Suomi-dokumenttia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Wikileaks julkaisi liki 700 Suomi-dokumenttia

Wikileaks-sivustolta löytyy 662 Suomea koskevaa viestiä, paljastuu cablegate.wikileaks.org-sivuston grafiikasta.

29.11.2010 10:52 | Päivitetty 29.11.2010 11:22

Suomi-viestien määrä on olematon verrattuna sivustolta löytyvään viestien kokonaismäärään, sillä yhteensä amerikkalaisdiplomaattien tekemiä asiakirjoja on vuodettu julkisuuteen yli neljännesmiljoona.

Suomi sijoittuu listalla Mauritanian ja Mongolian väliin. Sivustolle on listattu erikseen myös Ahvenanmaa, jota koskevia viestejä on sama määrä, 662. Tiedossa ei vielä ole, ovatko kyseessä samat viestit kuin Suomea koskevat.

Wikileaksin perustajan Julian Assangen olinpaikka on tällä hetkellä hämärän peitossa. Hän esiintyi myöhään eilen videolinkin välityksellä ryhmälle jordanialaisia opiskelijoita, mutta ei puhunut mitään siitä, missä hän parhaillaan on.

Australian oikeusministeri Robert McClelland vakuutti aamulla, että Australia tekee kaikkensa, jotta Assange saadaan oikeuden eteen.

Assange on etsintäkuulutettu Ruotsissa epäiltynä muun muassa raiskauksesta ja hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Assangella on Australian passi.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt tuomitsi aamulla Wikileaksin paljastukset ja sanoi niiden tekevän maailmasta entistä turvattomamman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?