29 mainaria jäi loukkuun - pääsevätkö he happivarastolle? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

29 mainaria jäi loukkuun - pääsevätkö he happivarastolle?

Pelastusjoukot joutuivat vielä odottamaan räjähtävien kaasujen haihtumista ja ilmanlaadun parantumista Uuden-Seelannin turmakaivoksen edustalla lauantaiaamuna paikallista aikaa.

Tämä kuva on luolan suuaukolta muutaman vuoden takaa.

19.11.2010 23:24

29 kaivosmiestä jäi loukkuun yhteen maan suurimmista hiilikaivoksista, kun valtava räjähdys sulki poistumistiet perjantaina. Heidän eloonjäämisestään ei ole toistaiseksi tietoa.

Kaksi loukkaantunutta mainaria pystyi tulemaan ulos kaivoksesta tunteja räjähdyksen jälkeen. Alun perin luultiin, että ulos pääsi viisi miestä, mutta tieto osoittautui perättömäksi, kun kolmea mainaria ei näkynyt missään.

Pelastajia ei päästetä kaivokseen, koska siellä voi olla räjähdysvaara. Muutamien tuntien päästä hiilikaivoksen kaasutilanne saattaa olla jo rauhoittunut. Kaivoksen ilmassa on paljon metaania ja hiilidioksidia - ja vain vähän happea.

Jokaisella kaivosmiehellä on mukanaan happipullo, jonka avulla selviää hengissä puolisen tuntia. Sen pitäisi riittää siihen, että mainarit pääsevät kulkemaan luolaston happivarastoille, joissa on happea muutamiksi päiviksi.

- Aiomme tuoda kaverit kotiin sieltä, vakuutti poliisikomisario Gary Knowles.

Pike Riverin kaivos sijaitsee lähellä Atarauta Uuden-Seelannin eteläisellä saarella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?