Thaimaan armeija rynnäköi - ostoskeskus ja pörssi tulessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaan armeija rynnäköi - ostoskeskus ja pörssi tulessa

Bangkokin pelastusviranomaisten mukaan kaupungissa on tulessa 20 rakennusta. Joukossa on tv-asema, ostoskeskus, pankkeja ja elokuvateatteri.

Bangkokissa on tulessa useita suuria rakennuksia.

19.5.2010 6:09 | Päivitetty 19.5.2010 16:28

Paikallisen televisiokanavan rakennuksessa oli loukussa arviolta sata ihmistä, jotka on saatu pelastettua palavasta rakennuksesta. Palon roihusi kuudennessa kerroksessa, kun taas loukussa olevat työntekijät olivat korkeammalla rakennuksessa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tuli on ehtinyt tuhota suuren Central World -ostoskeskuksen. Turistienkin suosima ostoskeskus oli Kaakkois-Aasian toiseksi suurin.

Palokunnan mukaan palot syttyivät sen jälkeen, kun armeija oli iskenyt ostoskeskuksen tienoilla olevaan mielenosoittajien leiriin.

Maan armeija kertoi muutama tunti sitten, että Bangkokin tilanne on hallinnassa. Hallitus joutui kuitenkin myöntämään jokin aika sitten, etteivät kaikki kaupunginosat ole sen kontrollissa.

Viranomaiset julistivat ulkonaliikkumiskiellon

Sähköt ovat poikki monissa osissa kaupunkia. Paikalla olevien matkailijoiden mukaan virta on poikki muun muassa useissa suurissa hotelleissa.

Viranomaiset julistivat Bangkokiin ulkonaliikkumiskiellon tilanteen rauhoittamiseksi. Kielto astuu voimaan keskiviikkona kello 20 illalla paikallista aikaa.

Tilanne Bangkokissa kärjistyi, kun armeijan joukot rynnäköivät panssareiden tuella mielenosoittajien leiriin viime yönä.

Thaimaan hallitusta vastustavien mielenosoittajien johtajat ilmoittivat luopuvansa vastarinnasta ja antautuvansa Bangkokin keskustassa, kertoivat kansainväliset uutiskanavat.

Punapaitojen johtajat julistavat kuukausia kestäneet mielenosoitukset Bangkokin liikealueella päättyneiksi, mutta myöhemmin tilanne on taas kärjistynyt. Armeija on jo alkanut raivata mielenosoittajien leiriä puskutraktoreiden avulla.

Panssariajoneuvoin vahvistetut Thaimaan armeijan joukot rynnivät mielenosoittajien leiriin Bangkokissa varhain aamulla Suomen aikaa. Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa tulituksessa, joukossa italialainen toimittaja.

Ainakin 50haavoittui

Yksi surmansa saaneista mielenosoittajista kuoli päähän ammuttuun luotiin. Toinen oli saanut osuman ylävartaloon, kertoi ruumiit nähnyt AP:n toimittaja. Haavoittuneita on ainakin 50.

Mielenosoittajien autonrenkailla, bambuaidoilla ja tynnyreillä ympäröity leirialue sijaitsee aivan liike-elämän keskuksessa Bangkokissa.

Armeija onnistui ottamaan haltuunsa Lumpinin puistoalueen mielenosoittajien leirin eteläpuolella, kertoi hallituksen edustaja. Osa punapaitojen johtajista on onnistunut pakenemaan leiristä, edustaja sanoi.

Punapaitoina tunnetut mielenosoittajat ovat vastanneet sotilaiden tuleen. He ovat myös sytyttäneet palamaan autonrenkaista tehtyjä seinämiä ja bambukeppejä.

- En aio paeta, sanoi 54-vuotias mielenosoittaja Saman Niyakul.

- Taistelen täällä paremman Thaimaan puolesta. Olen valmis kuolemaan maani puolesta.

Mielenosoittajat vaativat pääministeri Abhisit Vejjajivan eroa ja uusia parlamenttivaaleja.

Thaimaan hallitus torjui maanantaina mielenosoittajien ehdotuksen neuvotteluista. Hallituksen mukaan neuvotteluja käydään vasta sitten, kun protestit Bangkokin keskustassa loppuvat ja punapaidat poistuvat leireistään.

Bangkokin keskustan väkivaltaisuuksissa on kuollut viikon aikana jo yli 40 ihmistä.

Oletko paikalla Bangkokissa? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen tästä.

Mielenosoittajat kantoivat haavoittunutta toveriaan armeijan tulituksen alettua.

Sotilaat ylittivät bambuista ja autonrenkaista rakennetut esteet.

Punapaitojen leirissä surtiin vain muutama minuutti ennen kuin heidän johtajat ilmoittivat antautumisestaan.

Bangkokissa on tulessa useita suuria rakennuksia.

Ampumahaavan saanutta thaimiestä hoidettiin Bangkokin poliisin päämajan sairaalassa.

Mielenosoittaja kasasi autonrenkaita liekkeihin ostoskeskuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?