Yleisövihje johdatti Malmön ampujan jäljille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yleisövihje johdatti Malmön ampujan jäljille

Yleisöltä tullut vihje johti Malmön poliisin kaupunkia pitkään piinanneen ampujan jäljille. Erikoisjoukot pidättivät jo jonkin aikaa viranomaisia kiinnostaneen 38-vuotiaan miehen kotoaan lauantai-iltana.

Yleisöltä tullut vihje johti Malmön poliisin kaupunkia pitkään piinanneen ampujan jäljille.

7.11.2010 17:17

Viranomaiset korostivat sunnuntaina, että vaikka epäilyt ovat vahvoja, ei tapausta ole syytä vielä julistaa ratkaistuksi. Kuulustelut ovat yhä täydessä käynnissä ja myös tekninen tutkinta jatkuu.

- Miestä epäillään murhasta 10. lokakuuta 2009 sekä seitsemästä murhan yrityksestä viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden lokakuun välisenä aikana, kertoi syyttäjä Solveig Wollstad lehdistötilaisuudessa.

Hänen mukaansa miehen mahdollisesta vangitsemisesta päätetään viimeistään tiistaina.Rauhallisesti sujuneen pidätyksen yhteydessä miehen kotoa takavarikoitiin kaksi luvallista asetta. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko niitä käytetty nyt tutkinnassa olevissa tapauksissa.

Eri ruotsalaislehdissä haastateltujen silminnäkijöiden mukaan myös paljon muuta tavaraa kannettiin pois asunnosta pidätyksen jälkeen. Poliisin mukaan lisälöydöt vahvistivat epäilyjä miestä kohtaan.

Ruotsissa arvuutellaan nyt, mikä mahtoi olla miehen motiivi ampumisille. Poliisin mukaan hän on taustaltaan ruotsalainen eikä hänellä ole tilillään aiempia rangaistuksia.

Tapaus on herättänyt muistoja 1990-luvun alkupuolelta, jolloin niin kutsuttu Lasermies ampui kohti maahanmuuttajia Tukholman ja Uppsalan alueella. Aseensa tähtäimestä kutsumanimen saanut mies istuu elinkautista vankeutta. Naapurit kuvailivat lehtihaastatteluissa miestä yksinäiseksi sudeksi, joka ei ollut liiemmin tekemisessä kerrostalon muiden asukkaiden kanssa.

Ruotsin poliisilla riittää Malmössä vielä tutkittavaa, sillä kaupungissa on kirjattu kaikkiaan noin 15 selvittämätöntä ampumistapausta. Välikohtauksissa on kuollut yksi ihminen ja kahdeksan on haavoittunut.

Ammuskelu on kohdistunut pääosin maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin - ainoa kuolonuhri tosin oli maahanmuuttajan seurassa ollut ruotsalainen nainen.

Poliisi aikoo toistaiseksi jatkaa tehostettua partiointia Malmön kaduilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?