Wired ja CBS: Outo ohjuslaukaisu puhuttaa USA:ssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mystinen ohjuslaukaisu tallentui videolle Los Angelesissa

Yhdysvalloissa ihmetellään ohjusmysteeriä.

CBS 8 -uutiskanava näytti helikopterista kuvattua ohjusta.

9.11.2010 21:29 | Päivitetty 10.11.2010 13:07

Los Angelesin länsipuolella kuvattiin maanantai-iltana taivaalla juova, joka näyttää aivan raketin tai vastaavan lentävän kohteen laukaisun aiheuttamalta vesihöyryn tiivistymältä.

Video kuvattiin paikallisen KCBS-uutiskanavan helikopterista.

Edes Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ei kyennyt selittämään, mikä on kyseessä. Puolustusministeriötä kiinnostaa video.

- Kukaan puolustusministeriön toistaiseksi tavoittamista henkilöistä ei ole pystynyt selittämään, mikä tämä (videolla näkyvä) tiivistymisjuova oikein on ja mistä se on tullut, eversti Dave Lapan sanoi Guardianin mukaan.

Armeija seei ollut

Yhdysvaltain entinen varapuolustusministeri Robert Ellsworth antoi kohulausunnon, jonka mukaan kyseessä voi olla ohjus.

- Se voi olla sukellusveneestä laukaistu mannertenvälinen ohjus, jolla näytetään Aasialle, mitä me osaamme, Ellworth sanoi.

Yhdysvaltain meri- ja ilmavoimat ilmoittivat kuitenkin, että ne eivät ole laukaisseet alueella mitään sitten viime perjantain.

- Kuka tietää, ehkä se vain näytti ohjukselta, mutta osoittautuu myöhemmin joksikin muuksi, merivoimien tiedotuksesta vastaava luutnantti Myers Vasquez kommentoi Wiredille.

Rannikkovartioston tutkat eivät lausunnon mukaan havainneet mitään. Tietoa asiasta ei amerikkalaisviestimien mukaan ole myöskään ilmapuolustuksesta vastaavalla Noradilla.

Katso uutiskanava CNN:n videojuttu aiheesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?