Madeleine McCannin etsinnät ohi? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maddyn etsinnät ohi?

Madeleine McCannin yli kolme vuotta jatkuneet etsinnät uhkaavat loppua rahapulaan.

3.11.2010 11:44

Brittitytön etsintöjä varten perustetun säätiön varat ovat huvenneet kahdesta miljoonasta punnasta 300 000 puntaan.

Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann pelkäävät, ettei heillä enää ensi kevään jälkeen ole varaa palkata asiantuntijoita kansainväliseen etsintäoperaatioon.

- Kun raha loppuu, emme voi enää maksaa ammattietsijöille. Vain minä ja Gerry jäämme etsimään häntä, Kate McCann sanoi The Sun -lehdelle.

Epätoivoiset vanhemmat toivovat, että ihmiset jatkaisivat lahjoituksia. Lisäksi he ovat lähettäneet kirjeitä varakkaille julkisuuden henkilöille, joiden toivovat sponsoroivan etsintöjä.

Brittilehden mukaan vanhemmat ovat kääntyneet muun muassa Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin ja miljardööriliikemies Richard Bransonin puoleen.

McCannit vaativat sekä Britannian että Portugalin viranomaisia tekemään enemmän Madeleinen löytämiseksi. He pyytävät ihmisiä allekirjoittamaan hallitukselle tarkoitetun vetoomuksen netissä.

- Pieni tyttömme on nyt seitsemänvuotias, viaton, haavoittuvainen ja odottaa, että hänet löydetään, vanhemmat vetoavat.

3-vuotias Madeleine katosi lomahotellista Portugalin Praia da Luzissa toukokuussa 2007. Viranomaisten lopetettua etsinnät vanhemmat perustivat säätiön kansalaislahjoituksia varten. Kate McCann jätti lääkärin työnsä omistautuakseen etsinnöille. Hän kertoo miettivänsä, miltä Madeleine näyttää nykyään ja puhuu tyttärelleen päivittäin.

- Ketkään vanhemmat eivät ikinä halua luopua lapsestaan. Kaapattuja lapsia on löytynyt vuosien jälkeen. Uskomme, että hän on jossain ja meidän täytyy vain löytää hänet, Kate McCann sanoi brittilehdelle.

Rahojen loputtua hänen on kuitenkin valmistauduttava pahimpaan.

- Minun täytyy kohdata se tosiasia, että emme ehkä koskaan löydä häntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?