Papin raiskaama kosti verisesti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Papin raiskaama kosti verisesti

Papin hyväksikäyttämäksi lapsena joutunut Will Lynch otti oikeuden omiin käsiinsä ja pahoinpiteli raa'asti raiskaajansa.

Hyväksikäyttäjänsä hakkamisesta syytetty Will Lynch näyttää kuvaa itsestään lapsena.

12.11.2010 13:08

Nyt Lynch joutuu Los Angelesissa oikeuden eteen pahoinpitelystä, mutta aikoo käyttää oikeutta myös aseena hyväksikäyttäjäänsä vastaan tuomalla julki lapsuutensa kauhut.

Pappien hyväksikäyttämien ihmisten ryhmät ovat kannustaneet Lynchia oikeudenkäyntiin ja jopa lahjoittaneet varoja tämän lakikuluihin.

- Jonkun täytyy antaa kasvot hyväksikäytölle ja minä olen valmis asettumaan kohteeksi. Minulla ei ole enää mitään menetettävää, kertoi Lycnh, 43, AP:lle.

Lynchia syytetään pastori Jerold Lindnerin pahoinpitelystä. Lycnh oli houkutellut Lindnerin vanhainkodin aulaan, jossa hän hakkasi papin julmasti kauhistuneiden silminnäkijöiden edessä.

Lynch aikoo kieltää syyllisyytensä perjantaina alkavassa oikeudenkäynnissä.

Lynch väittää 65-vuotiaan jesuiittapapin käyttäneen seksuaalisesti hyväksi häntä ja nuorempaa veljeään 1975 viikonloppuleirillä Santa Cruzin vuoristossa.

Tuolloin 7- ja 4-vuotiaat pojat raiskattiin ja pakotettiin suuseksiin keskenään papin katsellessa vieressä, Lynch väittää.

Papilla paljonvihamiehiä

Lindner on toistuvasti kiistänyt syyllistyneensä hyväksikäyttöön. Kuitenkin 1998 jesuiittajärjestö maksoi veljeksille 625 000 dollaria salaisella sopimuksella.

Lynch väittää kärsineensä hyväksikäytön seurauksena alkoholismista, masennuksesta, painajaisista sekä joutuneensa ottamaan avioeron.

Lynchin puolustusasianajaja vetoaa päämiehensä syyttömyyteen, koska pastori Lindnerillä on tiettävästi paljon vihamiehiä.

Ainakin kymmenen henkilöä syyttää pastoria hyväksikäytöstä, mukaan lukien tämän omat sukulaiset

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?