Waldorf-Astoria syyttelyiden kohteena - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lutikat söivät naista luksushotellissa

Michiganilainen nainen haastoi New Yorkissa sijaitsevan luksushotelli Waldorf-Astorian oikeuteen, koska hän joutui lutikoiden hyökkäyksen kohteeksi hotellihuoneessaan.

1931 avattu Waldorf-Astoria on yksi maailman kuuluisimpia luksushotelleja.

5.11.2010 6:22

Christine Drabicki kertoo saaneensa ainakin 100 lutikoiden puremaa. Hän joutui puhdistamaan kotiaan kuuden viikon ajan, poistaakseen mukaan tarttuneet lutikat.

- Kun hoksasin mistä on kyse, sain hermoromahduksen, kertoi Drabicki, 44, keskiviikkona New York Daily Newsille.

- Jos lähtee matkoille mielessään miellyttävä loma, mutta joutuukin hyökkäyksen kohteeksi, on kyse mielestäni jopa hyväksikäytöstä.

Hotelliketju kiistääsyytökset

Waldorf-Astoria kiisti torstaina Manhattanin oikeudessa käsitellyt syytteet.

Hotellin omistajayhtiön Hilton Worldwiden mukaan ulkopuolinen tutkija ei löytänyt mitään jälkiä lutikoista Drabickin käyttämästä hotellihuoneesta.

Lutikkaongelma on kasvanut New Yorkissa isoksi kuluneen vuoden aikana. Muun muassa eräitä elokuvateattereita ja vaateliikkeitä on jouduttu sulkemaan lutikkamyrkytysten ajaksi.

- Waldorf-Astoria ottaa väitteet lutikoista erittäin vakavasti ja pitää asiakkaidensa turvallisuutta tärkeimpänä asiana, tiedotti Hilton-ketju.

Syyte hotellia vastaan on jo toinen kuukauden sisään. Lisäksi kolmas asiakas, joka ei ole vielä vienyt asiaa oikeuteen, väittää joutuneensa hotellissa lutikoiden uhriksi lokakuussa.

Naapuritkin alkoivatkartella "lutikkaperhettä"

Vakuutusyhtiössä työskentelevä Drabicki kertoi saaneensa miehensä kanssa matkan New Yorkiin kiitoksena työnantajaltaan.

Kun he heräsivät ensimmäisen hotelliyön jälkeen, huomasi Drabicki käsivarressaan puremajälkiä. He löysivät myös veritahroja sänkynsä lakanoista.

Pariskunta esitti valituksen hotellin vastaanotossa ja heille annettiin kahden huoneen luksushuoneisto sekä tarjottiin ilmaiset pyykkipalvelut ja kylpylähoito.

Drabickin mielestä matka oli kuitenkin jo pilalla.

Lakikanteen mukaan hotelli ei siirtänyt tarpeeksi nopeasti pariskunnan matkatavaroita uuteen huoneistoon, jolloin lutikat olivat päässeet pesiytymään heidän vaatteisiinsa.

Näin elukat päätyivät lopulta perheen kotiin Plymouthissa. Kaksi päivää kotiin paluun jälkeen myös perheen 12-vuotias tytär oli lutikoiden puremien peitossa.

Lisäksi Drabicki sai itse lisää lutikoiden puremia kotonaan.

Hänen mukaansa vaatteiden ja kodin puhdistamiseen lutikoista meni rahaa 8 000 dollaria.

Hotelli oli heidän mukaansa luvannut korvata summan, mutta ei koskaan maksanut rahoja.

Kun lutikkaongelma tuli naapuruston tietoon, alettiin perhettä kartella, eikä heidän kahta lastaan enää kutsuttu yökylään kavereidensa luo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?