Haloselle tyhjennettiin Moskovan kadut - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haloselle tyhjennettiin Moskovan kadut - katso video

Presidentti Tarja Halonen sai Venäjällä hulppean vastaanoton, sillä hänen seuruettaan varten tyhjennettiin yksi Moskovan keskustaan johtavista pääväylistä.

8.11.2010 17:51 | Päivitetty 8.11.2010 18:19

Normaalisti matka Vnukovon kentältä keskustaan voi kestää pari tai jopa kolmekin tuntia Moskovan ruuhkissa, mutta Halosen saattue taittoi nyt matkan vajaassa puolessa tunnissa.

IS oli mukana lehdistön pikkubussissa, joka sai liittyä seurueen häntäpäähän. Seurueen keulilla oli miliisiautoja ja useita sivuvaunullisia moottoripyöräpoliiseja. Myös kaikissa reitin varrelle jääneissä risteyksissä seisoi joko miliisiauto tai yksittäinen liikennemiliisi.

Halosen saattueeseen liittyi yhteensä reilut kolmekymmentä autoa, jotka levittäytyivät tasaisesti kaikille keskustaan meneville kaistoille. Yksikään tavallinen auto ei sillä hetkellä saanut liikkua samaan suuntaan, ja jopa johdinautot oli pysäytetty tienvarteen vilkut päälle odottamaan Halosen ohimenoa.

Vastaantulevien kaistojen liikenteen annettiin kulkea normaalisti ainoastaan niillä kohdin, joissa kaistojen välillä kulki erottava aita. Sen sijaan lähempänä keskustaa liikenne oli tyhjennetty myös vastaantulevien kaistoilta, jotta kukaan ei olisi päässyt koukkaamaan sieltä seurueen eteen.

Valtaväylien tyhjentäminen suuria johtajia varten on yleinen venäläinen tapa. Presidentti Dmitri Medvedev ja pääministeri Vladimir Putin liikkuvat joka päivä työpaikalleen vastaavalla tavalla.

Tavallisia moskovalaisia muun liikenteen pysäyttäminen ärsyttää, sillä se kasvattaa entisestään Moskovan pahamaineisia ruuhkia.

Moskovassa on myös järjestetty niin sanottuja sinisten ämpäreiden mielenosoituksia, joissa vastustetaan johtajien etuoikeuksia liikenteessä. Siniset ämpärit viittaavat sinisiin vilkkuvaloihin, joiden turvin monet venäläispoliitikot raivaavat itselleen tilaa muulta liikenteeltä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?