Chilen kaivosloukku: Mainarit pyysivät päästä ylös ennen turmaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äänet kaivoksessa huolestuttivat Chilen mainareita jo ennen turmaa

Chileläiskaivoksesta pelastetut kaivosmiehet pyysivät ennen onnettomuutta, että heidät päästettäisiin ylös, kertoo turmaa tutkivan parlamentaarikkoryhmän jäsen.

Kaivosmiehet pyysivät ennen onnettomuutta, että heidät päästettäisiin ylös, kertoo turmaa tutkivan parlamentaarikkoryhmän jäsen.

19.10.2010 20:38

Pyyntöön ei kuitenkaan suostuttu.

Chileläisparlamentaarikko Carlos Vilches sanoi tiistaina maansa mediassa, että kuuli asiasta 33 miehen ryhmään kuuluvalta Juan Illanesilta pian miesten pelastumisen jälkeen.

- Hän kertoi minulle, että he alkoivat kuulla kovia ääniä. He pyysivät lupaa poistua, mutta eivät saaneet sitä.

Samantyyppisen kuvauksen onnettomuutta edeltäneistä tapahtumista on viestimille antanut myös kaksi muuta kaivosmiestä, Jimmy Sanchez ja Omar Reygadas.

- Kaivoksesta kuului kajahtelua, mutta he kyllä päästivät meidät sisään sinne. En kuitenkaan voi puhua asiasta enempää, 19-vuotias Sanchez kuvaili kohtalokasta aamua ennen 69 päivän piinaa maan alla.

Vain tunteja outojen äänihavaintojen jälkeen kaivos romahti, ja pelastajilta kesti 69 päivää saada 33 miestä takaisin maan pinnalle.

Vilches luonnehtii tietoja "hyvin merkittäviksi". Hänen mukaansa miehet arvelevat, että omistajat ja johtajat suhtautuivat heihin piittaamattomasti.

Useat kaivosmiehet ovat nostaneet kanteen kaivosta pyörittänyttä chileläisyhtiötä vastaan. Miehet viruivat maan alla 69 päivää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?