Mainos unohti McCainin sotavammat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mainos unohti McCainin sotavammat

Demokraattien Barack Obaman presidentinvaalikampanjan 30-sekuntinen mainos väittää republikaanien John McCainin elävän yhä vuotta 1982.

John McCain ja Barack Obama kuvattiin yhdessä New Yorkissa WTC-iskujen muistopäivänä.­

13.9.2008 15:06

- Hän myöntää ettei vieläkään tiedä kuinka käyttää tietokonetta. Ei osaa lähettää sähköpostia, mainoksessa todetaan McCainista ivallisella äänellä.

Mainoksessa kertomatta jäävä syy asiaan on, että John McCain vietti viisi ja puoli vuotta sotavankeudessa Vietnamissa. Häntä pahoinpideltiin ja murtumat jätettiin hoitamatta.

Boston Globe kertoi vuonna 2000, että "McCainin vakavat sotavammat estävät häntä kampaamasta hiuksiaan, käyttämästä tietokoneen näppäimistöä tai solmimasta kenkiään".

Forbes-lehti kertoi samana vuonna, että tietokoneella kirjoittaminen tuottaa John McCainille kipua. Kidutusvammat selittävät myös hänen jäykkää liikkumistaan.

Heinäkuussa John McCain kertoi New York Timesille seuraavansa tiettyjä nettisaitteja avustajiensa avulla ja olevansa hankkimassa tietokonetaitoja. Hän jätti kertomatta, onko kyse apuvälineistä tai muista järjestelyistä.

John McCain kuvaili 1999 Faith of My Fathers -kirjassaan käyneensä läpi vaikean kuntoutusajan Vietnamin jälkeen. "En saanut koskaan täyttä liikkuvuutta takaisin käsiini ja jalkoihini", hän kirjoittaa.

Äsken julki tulleessa ruotsalaisvideossa McCain on 1973 vapautumassa vankileiriltä. Videosta voi havaita, ettei hänen oikea kätensä toimi normaalisti.

National Review -lehdessä ihmetellään, eikö Obaman kampanja muka tiedä McCainin sähköpostittomuuden syytä.

Barack Obaman kampanja ei ole toistaiseksi välittänyt mainoksen nostattamasta kohusta. Obaman puhemiehen Dan Pfeifferin mukaan "on hyvin erikoista, että joku joka haluaa olla presidenttimme ja ylipäällikkömme ei tiedä miten lähettää sähköpostia".

Republikaanisen puolueen puhemiehen Alex Conantin mukaan Obama "yrittää tuhota" John McCainin ja Sarah Palinin henkilöön käyvillä hyökkäyksillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?