Kadonnut Maddy esiintyy koskettavalla jouluvideolla - katso linkki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kadonnut Maddy esiintyy koskettavalla jouluvideolla - katso linkki

Kate ja Gerry McCann etsivät Portugalissa viime vuoden toukokuussa kadonnutta tytärtään Madeleinea koskettavalla jouluvideolla. Madeleine on pukeutunut vuonna 2006 kuvatussa jouluvideossa enkeliksi, ja leikkii sisarustensa Seanin ja Amelien kanssa.

Vasta julkaistulla videolla nähdään Madeleine McCann viettämässä joulua perheensä kanssa.­

21.12.2008 20:03

- Joulu on lasten juhla. Olkaa niin ystävällisiä ja auttakaa meitä saamaan tyttäremme takaisin kotiin, brittivanhemmat sanovat.

Vanhemmat toivovat, että video poikii johtolangan, jonka avulla pikkutyttö löytyy.

- Tämä on toinen joulumme ilman tytärtämme. Olkaa niin kilttejä ja auttakaa meitä varmistamaan, että emme joudu viettämään kolmatta joulua ilman häntä.

Video kertoo Portugalin Praia da Luzissa perheen loma-asunnosta kadonneen pikkutytön luonteesta. Madeleine tanssii videolla iloisesti nauraen enkelipuvussaan ja esittelee uusia pinkkejä kenkiään. Sisarukset Sean ja Amelie saavat isosiskoltaan kotonaan Rothleyn pikkukylässä oppitunnin laululeikeistä.

- Taputtakaa käsiänne yhteen. Yksi, kaksi, kolme, Madeleine opastaan sisaruksiaan videolla.

McCannit polkaisivat Madeleinen katoamisen jälkeen käyntiin massiivisen etsintäkampanjan tyttärensä löytämiseksi. Suloisen pikkutytön kuvia julkaistiin ympäri maailmaa ja vanhempien suruun ottivat osaa niin paavi Benedictus XVI kuin jalkapalloilija David Beckhamkin.

McCannit, heidän palkkaamansa yksityisetsivät tai Portugalin poliisi eivät ole onnistuneet löytämään Madeleinea massiivisesta julkisuudesta huolimatta.

McCannien tiedottaja Clarence Mitchell kertoi Katen ja Gerryn viettävän joulua perheensä ja ystäviensä parissa, mutta painotti juhlapyhien olevan heille "vaikea aika vuodesta".

Tämänkaltaisen videon tekeminen vaikeuttaa heidän oloaan entisestään. Mutta he tekivät sen, koska he uskovat Madeleinen olevan edelleen elossa jossakin, ja he haluavat tietoa, joka johtaa heidät Madeleinen luokse, Mitchell sanoi.

Portugalin poliisi epäili pitkään McCanneja tyttärensä katoamisesta. Heidän maineensa puhdistettiin kuitenkin täydellisesti tänä vuonna.

Samalla kävi ilmi, että Portugalin poliisi on tehnyt Madeleinen etsinnässä suuria virheitä, jotka ovat antaneet hänen mahdollisille sieppaajilleen pitkän etumatkan.

Madeleine katosi perheen loma-asunnosta Katen ja Gerryn ollessa syömässä hotellin pihalla yhdessä ystäviensä kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?