Skåne lyheni 9 metrillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Skåne lyheni 9 metrillä

Kaikki Per-myrskyn tekemät tuhot alkoivat selvitä ruotsalaisille vasta eilen. Skånessa Per-myrsky muokkasi rantaviivaa ja lyhensi sitä yhdessä yössä yhdeksällä metrillä.

17.1.2007 7:01

Santaa katosi kyseisen metrimäärän verran Löderupin hiekkarannalta, joka on kärsinyt eroosiosta jo monia vuosia. Useat alueen talot olivat vielä eilenkin vaarassa sortua Itämereen rannan tultua yhä lähemmäksi niitä. Ystadin kunta on yrittänyt kamppailla eroosiota vastaan, mutta ei ole saanut siihen valtiolta tukea.

Kunta olisi halunnut tuoda rannalle hiekkaa toisaalta ja suojata sitä kiviesteillä. Entinen demarihallitus kuitenkin kielsi luonnon toimiin puuttumisen.

- Hallitus sanoi erilaisten koukeroiden jälkeen ei. Sen mukaan luonnon on saatava tehdä tehtävänsä, Ystadin rakennuslautakuntaan aiemmin kuulunut Erling Alm sanoi Kvällsposten -lehdelle.

Per-myrskyn kuolonuhrien luku on noussut kolmesta viiteen.

Uusista uhreista toinen, 58-vuotias mies, löytyi toissa päivänä Vimmerbyn metsistä. Mies oli lähtenyt sunnuntaina traktorilla metsätöihin ja kuollut päälleen kaatuneen puun alle.

Vastaavanlaisen onnettomuuden uhriksi joutui myös öölantilainen metsänomistaja Löttorpin seudulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?