Bussipaloittelija oli kirkon entinen vartija! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bussipaloittelija oli kirkon entinen vartija!

22-vuotiaan bussimatkustajan raa'asta surmasta syytetty Vince Weiguang Li työskenteli Grant Memorial Church -kirkossa vartijana vuosia ennen veritekoa.

Vince Weiguang Li puukotti 22-vuotiaan kesken bussimatkan.­

5.8.2008 12:03

Pastori Tom Castor auttoi Lin palkkaamisessa sen jälkeen, kun tämä oli muuttanut Anna-vaimonsa kanssa Kiinasta Kanadaan 2004.

- Hän vaikutti henkilöltä, joka oli iloinen saatuaan työtä ja teki sen kunnolla. Hän ei jäänyt mieleen ihmisenä, joka olisi ollut vihainen tai hankkiutunut ongelmiin, Castor sanoi Toronto Starille.

Castorin mukaan kirkon virkailijat tarkistivat Lin rikosrekisterin ennen palkkaamista. Mitään ei löytynyt. He myös keskustelivat Litä suositelleiden henkilöiden kanssa.

- Olemme hyvin perusteellisia arvioinneissamme. Mitään tällaista ei olisi voinut ennustaa, Castor sanoi.

Leikkasi pään irti

Li puukotti 22-vuotiaan Tim McLean Jr.:n Greyhound-bussissa kesken matkan Albertasta Edmontoniin. Puukotuksen jälkeen Li leikkasi McLeanin pään irti ja esitteli sitä bussista paenneille kauhistuneille matkustajille.

Poliisi pidätti bussiin lukitun Lin kolmen tunnin piirityksen jälkeen.

Internetiin vuotaneen kuulustelunauhan mukaan rikospaikalla ollut poliisi oli nähnyt Lin syövän uhrinsa lihaa.

40-vuotias Li on tänään oikeudessa Portage La Prairiessa, Manitobassa. Häntä syytetään toisen asteen murhasta.

Viranomaisilla ei vieläkään ole motiivia järkyttävälle surmatyölle.

Irtisanoutui yllättäen

Li irtisanoutui kirkosta keväällä 2005 ja muutti myöhemmin Edmontoniin. Siellä hän työskenteli pikaruokaloissa ja jakoi sanomalehtiä.

Hänen tuolloinen esimiehensä Vincent Augert kuvaili Lin olleen lehtiä jakaessaan luotettava, ahkera ja ilmeisen ongelmaton.

Jotain kuitenkin tapahtui aivan viime aikoina.

Augertin mukaan Li pyysi vapaata mennäkseen työhaastatteluun Winnipegiin. Vaimolleen hän oli kuitenkin kertonut, että matka liittyi perheessä tapahtuneeseen hätätapaukseen.

Viime maanantaina Li yllättäen lopetti työnsä lehdenjakajana ja katosi.

Li ilmestyi linja-autoon myöhään illalla viime keskiviikkona. Hän surmasi McLeanin, kun bussi oli TransCanada Highwaylla, noin 19 kilometrin päässä Portage La Prairiesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?