Vaimot arvostelevat Arctic Sea -tiedotusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vaimot arvostelevat Arctic Sea -tiedotusta

Arctic Sea -aluksen miehistön puolisot ihmettelevät, miksi kukaan ei kertonut heille miesten pelastumisesta. Tieto tuli uutisiin vasta maanantaina noin 16.30 Suomen aikaa, vaikka laiva löytyi jo puoleltaöin Suomen aikaa.

17.8.2009 20:03

- Olemme saaneet kaiken tiedon vain uutisista, meille kukaan ei ilmoittanut tai puhunut mitään, sanoo yhden Arctic Sealla työskennelleen miehen puoliso Irina Kuznetsova Rosbalt-uutistoimiston mukaan.

- Kaikki tieto on tullut joko medialta tai (Sofraht-uutiskirjeen päätoimittajalta Mihail) Voitenkolta, Kuznetsova sanoo. Hän huomauttaa, ettei yksikään omainen ole voinut olla hetkeäkään rauhallisin mielin tietämättä miehistön kohtaloa.

Venäjän mediassa Arctic Sean löytyminen kerrottiin näyttävästi kaikissa pääuutislähetyksissä, joskin menestystä varjostivat useat suuret suru-uutiset; mm. Jenisei-joella tapahtunut tuhoisa vesivoimalaonnettomuus sekä Ingushetiassa tehty pommi-isku. Venäjän johto ei salaillut tyytyväisyyttään kadonneen Arctic Sea -aluksen etsintäoperaation onnistumisesta.

Venäjän Nato-lähettilään Dmitri Rogozinin mukaan Arctic Sean pelastusoperaatio todisti maailmalle, että Venäjä on kykenevä toimimaan nopeasti suojellakseen maansa etuja ja Venäjän kansalaisia missä päin maailmaa tahansa.

- Venäjä ei ole ainoastaan todistanut kykyään toimia missä päin maailmaa tahansa, vaan olemme myös todistaneet yhteistyökykymme muiden isojen toimijoiden kanssa, mukaan lukien sotilasliitto Nato, joka on auttanut meitä täsmällisen sijainnin arvioinnissa, Rogozin sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?