Raakaravinto tappoi puolivuotiaan vauvan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raakaravinto tappoi puolivuotiaan vauvan

Vanhemmat luulivat ehkä ajattelevansa lapsensa parasta, kun he syöttivät pikkulapselleen vehnänalkioita, kookospähkinän mehua ja mantelimaitoa. Pienen Woyahin elimistö ei kuitenkaan pystynyt käyttämään raakaravintoa hyödyksi, ja tyttövauva kuoli vain 6 kuukauden ikäisenä.

23.12.2005 0:00

Eilen yhdysvaltalaiset Joseph ja Lamoy Andressohn saivat ehdollisen tuomion lapseen kohdistuneista laiminlyönneistä, mutta he välttivät kuitenkin rangaistuksen kuolemantuottamuksesta. Floridalainen oikeusistuin tuomitsi kummankin vanhemmista ehdolliseen vankeuteen viideksi vuodeksi 15 vuoden koeajalla.

Tuomari ilmoitti, että jos vanhemmat jatkavat muiden lastensa raakaravintodieettiä ja heidän tarpeidensa laiminlyöntiä, pariskunta joutuu kaltereiden taakse viideksi vuodeksi. Pariskunnalla on neljä yhä elossa olevaa lasta.

- En välitä siitä, mitä dieettiä te itse noudatatte, mutta lasten kohdalla on noudatettava suositusruokavaliota, tuomari Stanford Blake sanoi.

Kun Woyah kuoli 2003, hän painoi vain reilut kolme kiloa. Pariskunnan muutkin lapset olivat tapahtumahetkellä alipainoisia, ja heidät otettiin heti huostaan perheen sukulaisen luokse.

Syyttäjä oli vaatinut pariskunnalle tuomiota kuolemantuottamuksesta. Puolustuksen mukaan Woyah kärsi itse asiassa harvinaisesta sairaudesta, joka esti ravinnon imeytymisen.

Syyttäjä ilmoitti jo eilen valittavansa tuomiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?