Äiti syyttää Bushia poikansa menetyksestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äiti syyttää Bushia poikansa menetyksestä

Irakin vastaisen sodan symboliksi noussut Cindy Sheehan, 48, vaatii Bushilta selitystä siitä, miksi hänen poikansa kuoli Irakissa. Hän vaati Bushia myös kertomaan avoimesti, mitkä ovat sodan oikeutukset.

12.8.2005 0:00

Sheehan aloitti yksinäisen protestinsa sotaa vastaan viime lauantaina. Hän leiriytyi Bushin Teksasin maatilalle johtavan ajotien varteen Crawfordissa.

Yksittäisenä mielenilmauksena alkanut protesti on paisumassa kuitenkin maanlaajuiseksi: teltassa asuvalle Sheehanille virtaa tukea, kannustusta ja avustuksia ympäri maata. Nyt hänen telttansa viereen on noussut kokonainen leiri ja mielenosoittajajoukko on paisunut ainakin viisikymmenpäiseksi.

Sheehanilla on kannatusta jopa Yhdysvaltain kongressissa. Lähes neljäkymmentä demokraattien kongressiedustajaa on vaatinut Bushia tapaamaan surevan äidin.

- Ennen kuin poikani kaatui, ajattelin ettei yksittäinen ihminen pysty vaikuttamaan asioihin, Sheehan sanoi eilen hiljaisesti.

- Mutta yksi ihminen, jota ympäröivät ja tukevat miljoonat ihmiset, saa äänensä kuuluviin.

Mielenosoittajien saama huomio yltyi eilen niin suureksi, että presidentti joutui ottamaan siihen kantaa. Hän kuitenkin vakuutti edelleen Irakin sodan tarpeellisuutta.

- Tunnen myötätuntoa rouva Sheehania kohtaan, Bush sanoi.

- Mutta olisi virhe turvallisuutemme kannalta, jos vetäytyisimme Irakista.

Kaliforniasta, Vacavillestä kotoisin olevan Sheehanin vanhin poika, 24-vuotias Casey kaatui Sadr Cityssa, Irakissa viime vuoden huhtikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?