Omistaja: Jyllands-Posten ei ole kriisissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Omistaja: Jyllands-Posten ei ole kriisissä

Tanskalaislehti Jyllands-Posten passitti kohutut Muhammed-kuvat tilanneen kulttuuritoimituksen esimiehen Flemming Rosen lomalle toissa päivänä.

11.2.2006 0:00

Eilen lehden omistaja kuitenkin kiirehti vakuuttamaan, ettei Tanskan kansainväliseen selkkaukseen syössyt lehti ole kriisissä. Lehden omistavan säätiön puheenjohtaja vastasi kielteisesti myös vaatimuksiin Rosen ja lehden päätoimittajan Carsten Justen erottamisesta.

Puheenjohtaja Asger Noergaard Larsen sanoi tukevansa lehden kohukaksikkoa täysin.

- Voi hyvin sanoa, että Lähi-idän väkivaltaisuudet ja tanskalaisiin tuotteisiin kohdistuvat boikotit näyttävät kriisiltä, mutta me (lehti) emme ole kriisissä, Larsen vakuutti Berlingske Tidende -lehdelle.

Jyllands-Posten lähetti Rosen lomalle, kun hän kertoi CNN:lle lehden harkitsevan iranilaisten piirtämien holokaustikuvien julkaisemista.

- Johto on kehottanut Flemming Rosea lähtemään lomalle, koska kukaan ei voi ymmärtää millaisten paineiden alla hän elää, päätoimittaja Juste sanoi Berlingske Tidendelle.

Iranilainen lehti haluaa testata länsimaalaisen sanavapauden joustavuutta julkaisemalla pilapiirroksia juutalaisten joukkotuhosta natsi-Saksassa. Pilakuvia lehti etsii kilpailun avulla.

Jyllands-Posten joutui vetämään Rosen CNN:lle antamat lausunnot holokaustikuvien julkaisusta takaisin jo samana iltana.

- Emme missään tapauksessa ota osaa iranilaisen lehden mauttomaan mediatempaukseen, päätoimittaja Juste painotti keskiviikkoiltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?