Lisa Nowak sai tuomion kolmiodraamatapauksesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Astronautin outo kolmiodraama - ajoi uhrinsa luo vaipoissa

Entinen Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan astronautti sai tiistaina tuomion jutussa, joka koski pari vuotta sitten kohua herättänyttä kolmiodraamaa.

Lisa Nowak tuomittiin kahdeksi päiväksi vankeuteen, vuodeksi ehdonalaiseen ja 50 tunniksi yhteiskuntapalveluun.

11.11.2009 5:44

Lisa Nowakin väitettiin yrittäneen siepata Nasan insinöörin Colleen Shipmanin, jonka kanssa hän kilpaili astronautti Bill Oefelein huomiosta.

Jutussa herätti huomiota astronauttien kolmiodraaman lisäksi se, että Nowak ajoi Shipmanin luo päästäkseen 1600 kilometriä pysähtymättä ja kertoi käyttäneensä vaippoja, jotta ei joutuisi käymään matkan varrella vessassa.

Nowakia syytettiin muun muassa hyökkäyksestä ja sieppausyrityksestä. Hän pääsi kuitenkin syyttäjän kanssa sopimukseen, jossa hän tunnusti ainoastaan automurron ja pahoinpitelyn.

Tuomari otti tuomiossaan huomioon sen, että kyse oli Nowakin ensimmäisestä rikoksesta. Entinen astronautti tuomittiin kahdeksi päiväksi vankeuteen, vuodeksi ehdonalaiseen ja 50 tunniksi yhteiskuntapalveluun.

Hän ei kuitenkaan joudu enää vankilaan, sillä tuomiosta vähennetään ne kaksi päivää, jotka hän oli vangittuna pidätyksensä jälkeen.

Tuomari käski Nowakia lisäksi lähettämään Shipmanille vilpittömän anteeksipyynnön kirjeitse ja pysymään erossa sekä tästä että Oefeleinistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?