Ampuja uhkaili taksitolpalla ennen joukkosurmaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ampuja uhkaili taksitolpalla ennen joukkosurmaa

Kaikkiaan 12 ihmistä ja ampuja itse kuolivat keskiviikkona Cumbriassa Luoteis-Englannissa poikkeuksellisessa veritekojen sarjassa. Joukkosurma oli Britannian pahin sitten vuoden 1996.

Luoteis-Englannin Cumbriassa kuoli 12 ihmistä ammuskeluissa.

2.6.2010 14:57 | Päivitetty 3.6.2010 8:26

52-vuotias taksinkuljettaja Derrick Bird oli ammuskellut silminnäkijöiden mukaan mm. Citroen Picasso -autonsa avonaisesta ikkunasta sattumanvaraisesti sivullisia kolmen kylän alueella.

Birdin ruumis löytyi myöhemmin runsaan 30 kilometrin päässä tapahtumapaikoilta sijaitsevasta metsästä.

Poliisi on ottanut talteen kaksi ampuma-asetta, joilla surmat ilmeisesti tehtiin. Toinen niistä on haulikko ja toinen kiikaritähtäimellä varustettu pienoiskivääri.

Työtoverin mukaan Bird oli uhkaillut taksikuskeja tolpalla tiistai-iltana sen jälkeen kun hänestä tehtiin pilaa.

- Se oli vain ystävällistä huulenheittoa tiistai-iltana. Joku sanoi jotakin hänelle, ja hän otti sen todesta, sanoi nimettömänä pysytellyt kollega The Sun -lehdelle.

- Jälkeenpäin Derrick puristi kaikkien kättä ja sanoi: huomenna rupean riehumaan.

Ainakin 25haavoittui

Poliisin mukaan Bird ammuskeli ainakin 11 kohteessa. Surmansa saaneiden lisäksi hän haavoitti ainakin 25:tä ihmistä, joista kolmen kerrottiin vielä torstaina olevan kriittisessä tilassa.

Yksi kuolonuhreista oli pensasaitaansa leikkaamassa ollut maanviljelijä. Bird pysähtyi hänen kohdalleen, avasi ikkunan ja laukaisi haulikkonsa miehen kasvoihin.

- En ole koskaan nähnyt vastaavia haulikon aiheuttamia vammoja. Ihmisiä lojuu hiljaisen kylämme jalkakäytävillä, ja veri virtaa kaduille, kauhisteli apuun rientänyt tohtori Barrie Walker Seascalen kylässä The Sunille.

Useita uhreja oli tiettävästi ammuttu suoraan kasvoihin.

Uhreiksi joutuivat ainakin naispyöräilijä, maanviljelijä pellollaan sekä kaksi taksikuskia.

Ammuskelun motiivi ei ole tiedossa. Poliisin päätutkintalinja on perhedraama. Bird ampui muun muassa kaksoisveljensä ja perheen asianajajan. Hän asui yhdessä syöpää sairastavan äitinsä kanssa.

Poliisi kertoi saaneensa ilmoituksen ensimmäisestä ammuskelusta puolen päivän jälkeen Suomen aikaa. Sen jälkeen myös alueen muista kunnista tuli tietoja ampumavälikohtauksista.

Cumbrian alue sijaitsee Luoteis-Englannissa lähellä Skotlannin rajaa.

Poliisi epäilee 52-vuotiasta Derrick Birdiä ammuskelusta.

Poliisin rikostekniset tutkijat keräsivät todistusaineistoa ampumapaikalta Cumbriassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?