Saksan Ikean juhannusmainos pillastutti ruotsalaiset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksan Ikean juhannusmainos pillastutti ruotsalaiset

Ruotsalaisseurueen hulvaton juhannuksenvietto saksalaisille suunnatussa Ikean mainoksessa saattoi kyllä naurattaa germaaneja, mutta ruotsalaisille mainoksen juopottelut ja tappelut olivat liikaa. Saksan Ikea joutui eilen vetämään mainoksen pois suurilta saksalaisilta tv-kanavilta.

18.6.2005 0:00

- Filmi oli tarkoitettu ironiseksi. Täällä Saksassa ei ole totuttu sellaiseen, että aikuiset ihmiset hyppivät ympäriinsä kuin pienet sammakot ja juovat liikaa alkoholia, selitti Saksan Ikean lehdistöedustaja Kai Hartmann Svenska Dagbladet -lehdelle.

Mainoksen tarkoitus oli tietysti vain herättää huomiota ja myydä sitä kautta ruotsalaisia huonekaluja hieman enemmän. Mutta Ikean pääkallonpaikalla Ruotsissa oltiin toista mieltä: Ei näin!

- Meidän mielestämme tämä ei edusta sen paremmin Ikeaa kuin Ruotsiakaan, kommentoi Ruotsin Ikean edustaja Eva Ståhl.

Saksan Ikea tuotti yhteensä kolme mainosfilmiä. Niissä kuvattiin hyvin periruotsalaisia tapoja, joista osa on tuttuja suomalaisillekin.

Kansallisasuinen ruotsalaisseurue mm. kallistaa tuoppia ahkeraan ja vähäpukeiset tytöt hyppivät Ruotsin lipun verhoaman Volvon päälle. Ja eipä aikaakaan kun pari raavasta ruotsalaista ottaa mittaa toisistaan tanner tömisten. Yhdessä filmissä puskat heiluvat lemmenilojen tahtiin.

Kaikki kolme filmiä päättyvät iskulauseeseen:

- Onneksi olemme ottaneet ruotsalaisesta juhannuksesta mukaan vain parhaat osat - juhannushullut hinnat!

Jatkossa kyseistä hulluutta on nähtävillä vain Saksan Ikean nettisivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?