Venäjä hiljensi suosikkitoimittajan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä hiljensi suosikkitoimittajan

Puolustusministeri Sergei Ivanovin pojan autokolari on Venäjällä niin kuuma salaisuus, että yksi maan suosituimmista tv-toimittajista sai aiheen vuoksi porttikiellon omaan ohjelmaansa.

26.11.2005 0:00

Turvamiehet estivät Olga Romanovaa astumasta tv-studioon toissa iltana sen jälkeen, kun hän oli päivää aiemmin kritisoinut tv-kanavansa sensuuritoimia ajankohtaisohjelmassaan.

Romanova oli protestoinut sitä vastaan, ettei hänen sallittu näyttää ohjelmassaan juttua siitä, kuinka Venäjän syyttäjät olivat lopettaneet Ivanovin pojan ajaman kuolonkolarin tutkimukset.

Venäjää ravisteleva tuorein sensuurikohu koskee REN-tv:tä, joka tunnettiin viime aikoihin asti maan ainoana kriittisenä tv-kanavana. Lokakuussa kanava päätyi kuitenkin Kremlin-mielisten uusien omistajien käsiin.

- Olga Romanovan kohtelu on herätyshuuto, joka kertoo, että olemme menettäneet viimeisen tv-kanavan, joka piti yllä jonkinlaista itsenäisyyttä ja objektiivisuutta uutisoinnissaan, Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov sanoi eilen Interfaxille.

Presidentti Vladimir Putinin seuraajaehdokkaanakin pidetyn Sergei Ivanovin Aleksandr -poika ajoi toukokuussa kolarin, jossa kuoli 68-vuotias jalankulkija. Maanantaina Venäjän syyttäjäviranomaiset luopuivat kolarin tutkimuksista ja totesivat, ettei Aleksandr Ivanovia ole aihetta syyttää kuolemantuottamuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?