Mies selvitti Rubikin kuution 26 vuoden yrittämisen jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies selvitti Rubikin kuution 26 vuoden yrittämisen jälkeen

Brittiläinen Graham Parker on nyt hirvittävän onnellinen mies. Hän on viimeinkin selvittänyt Rubikin kuution 26 vuoden yrittämisen jälkeen.

Graham Parker on viimeinkin selvittänyt Rubikin kuution 26 vuoden yrittämisen jälkeen.

12.1.2009 21:33

Telegraph-sanomalehden mukaan Parker, 45, on väsymättömästi yrittänyt ratkaista vuonna 1983 ostamaansa Rubikin kuutiota. Kyse on siis jonkinlaisesta sinnikkyyden maailmanennätyksestä.

Telegraphin mukaan Parker on käyttänyt kuution ratkaisemiseen 27 400 tuntia. Hän on vuosien varrella viettänyt lukuisia unettomia öitä yrittäessään keksiä kuution salaisuutta.

- En kykene sanoin kuvailemaan, kuinka suuri helpotus kuution ratkaiseminen minulle oli. Tämä koko asia teki minusta melkein hullun. Kuutio tuntui välillä ottaneen täyden hallinnan elämästäni, Parker kertoo Telegraphille.

Parker tietää, että hän olisi voinut saada internetistä tai muita reittejä pitkin ohjeet kuution ratkaisemiseen. Hän oli kuitenkin täysin adamantti asian suhteen. Kuutio oli selvitettävä rehellisesti, ja ihan omin keinoin.

- Kun lopulta tein viimeisen siirron ja kuutio oli valmis, niin minä itkin vuolaasti.

Parkerin Jean-vaimo on nyt helpottunut nainen. Rubikin kuutio oli lukuisia kertoja tullut liki peruuttamattomalla tavalla pariskunnan väliin.

- Joskus on tuntunut siltä, että liitossamme on ollut kolme henkilöä: minä, Graham ja kuutio, Jean kertoo.

Erno Rubik keksi kuuluisan kuutionsa vuonna 1974. Maailmanlaajuisesti kuutioita on myyty 300 miljoonaa kappaletta.

Hollantilaisella Erik Akkersdijkilla on maailmanennätys Rubikin kuution selvittämisessä. Hän on pyöritellyt kuution kuntoon 7,08 sekunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?