"Kate ja Gerry olivat aidosti shokissa" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Kate ja Gerry olivat aidosti shokissa"

McCannin pariskunnan seurassa ollut PR-konsultti kertoo nyt Madeleinen katoamista seuranneiden kahden viikon tapahtumista.

6.10.2007 22:36

Alex Woolfall kertoi vanhempien kokemasta tuskasta Timesonline-lehdessä. Woolfall on erikoistunut kriisitilanteiden viestintään.

- He käyttäytyivät juuri sellaisella tavalla, kuin siinä tilanteessa olettaisikin. He eivät olleet nukkuneet ja miettivät vain kuinka saisivat Madeleinen kuvan julkistettua.

Woolfallin mukaan Kate ja Gerry yrittivät toisaalta tunnetasolla pärjätä tapahtuneen kanssa, ja toisaalta ajatella järkevästi, jotta heistä olisi apua Madeleinen löytymiseksi.Madeleinen kuvien julkistamisen jälkeen vanhemmat halusivat puhua asuntonsa ulkopuolella päivystäville toimittajille. Lyhyen lausuntonsa jälkeen McCannit olivat silminnähden kaikkensa antaneita.

McCanneja on kritisoitu liian kontrolloidusta ja päättäväisen näköisestä käytöksestä muun muassa heidän esiintyessään toimittajien edessä. Woolfallin mukaan totuus on täysin päinvastainen.

- Kun olin heidän kanssaan, he tasapainoilivat täyden järkytyksen ja toimintakyvyn välillä.

Kohua on aiheuttanut myös kiista siitä, huusiko Kate McCann heti Madeleinen katoamisen jälkeen "He ovat vieneet hänet!", viitaten sillä ilmeisesti sieppaajiin.

Woolfall ei kuitenkaan alkuaikoina kuullut mitään puhetta pedofiileistä tai sieppaamisesta vanhempien suusta. He arvelivat vain, että Madeleine on lähtenyt harhailemaan, eksynyt ja joutunut onnettomuuteen. Tai että joku, jopa hyvää tarkoittava ihminen, on ottanut hänet suojiinsa.

- Ensimmäisen viikon aikana he olivat täysin shokissa, Woolfall kertailee tapahtumia.

Vasta toisen viikon lopulla vanhemmat alkoivat miettiä sieppauksen mahdollisuutta, kun tyttöä ei ollut löytynyt.

Woolfall on täysin vakuuttunut vanhempien syyttömyydestä.

- Kun kävelin sisään heidän asuntoonsa, näin kaksi ihmistä, jotka olivat suunniltaan tyttärensä katoamisesta. Kukaan, jolla olisi mitään tekemistä katoamisen kanssa, ei voisi käyttäytyä sellaisella tavalla pitkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?