Bloggaajat vaikuttivat Saksan liittopresidentin eroon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bloggaajat vaikuttivat Saksan liittopresidentin eroon

Saksan liittopresidentin Horst Köhlerin kohuero aiemmin viikolla saattoi hyvinkin johtua tarkkaavaisista bloggaajista. Köhlerin kaatanut lausunto jäi valtavirtamedialta alun perin huomaamatta, mutta siihen tartuttiin myöhemmin blogikirjoitusten herättämänä.

3.6.2010 12:09

Köhler oli palaamassa kotiin saksalaissotilaiden luota Afganistanissa, kun hän antoi haastattelun saksalaiselle radioasemalle. Haastattelussa Köhler näytti vihjaavan, että Afganistanin kaltaisiin operaatioihin ryhdytään osittain kaupallisista syistä ja että ne ovat tärkeitä Saksan taloudellisten etujen suojelemiseksi.

- Saksan kokoisen maan, joka -- on riippuvainen viennistä, tulisi tietää, että hätätilassa sotilaallinen osallistuminen on tarpeen etujemme kuten vapaakauppareittien puolustamiseksi, hän sanoi toukokuun lopulla esitetyssä haastattelussa.

Arvovaltaisen Die Zeit -lehden nettisivutoimittaja Kirsten Haake kiitteli bloggaajien osuutta uutisen huomaamisessa. Yksi bloginpitäjistä oli herättänyt lehden nettitoimituksen lähettämällä kirjoituksensa toimitukseen Twitterillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?