Pidätetty sanoi terrori-iskujen olevan kosto Irakista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pidätetty sanoi terrori-iskujen olevan kosto Irakista

Kuusi ihmistä lisää on pidätetty Lontoon reilun viikon takaisten pommi-iskuyritysten tutkinnan yhteydessä, Britannian poliisi ilmoitti sunnuntaina.

30.7.2005 0:00

Pidätykset tehtiin terrorismin vastaisten lakien nojalla Englannin eteläosassa. Poliisilähteet kertoivat kuitenkin, etteivät pidätykset luultavasti ole merkittäviä.

Britannian poliisi arvioi jo perjantaina, että kaikki 21. heinäkuuta tehdyistä pommihyökkäysyrityksistä epäiltyä on saatu kiinni.

Roomassa pidätetty, yksi Lontoon epäonnistuneiden iskujen tekijäksi epäillyistä on sanonut, että iskut olivat kosto Yhdysvaltain ja Britannian toimista Irakissa, kertoo italialainen sanomalehti.

- Heinäkuun 7. päivän pommit? Sitä tapahtuu Irakissa joka päivä, sanoi epäilty Osman Hussain poliisin kuulusteluissa La Repubblica -sanomalehden mukaan.

- Tapasimme toisemme kehonrakennustunneilla Notting Hillissä. Muktar (Said Ibrahim) näytti meille joitain dvd-dokumentteja Irakin sodasta, erityisesti naisista ja lapsista, jotka amerikkalaiset ja brittiläiset sotilaat ovat tappaneet, hän kertoi Lontoossa pidätettyyn epäiltyyn viitaten.

Italian poliisi kertoo pidättäneensä myös Hussainin veljen Fati Issacin Pohjois-Italiasta.

Kolmaskin terroristiryhmä suunnittelee iskevänsä useilla itsemurhapommi-iskuilla Lontooseen. Britannian turvallisuuslähteet kertoivat asiasta Sunday Times -sanomalehdessä.

Lehden mukaan terroristit suunnittelevat iskuja kaupungin "pehmeisiin kohteisiin" kuten metroverkostoon.

Kolmannen terroristisolun aikomukset tulivat ilmi torstaina, minkä jälkeen 6000 poliisia saapui Lontoon kaduille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?