Lavastiko Fossett oman kuolemansa? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lavastiko Fossett oman kuolemansa?

Seikkailija Steve Fossettin katoaminen tuntuu niin uskomattomalta, että Yhdysvalloissa pohditaan nyt jopa mahdollisuutta, että lentäjä olisikin lavastanut kuolemansa.

29.7.2008 6:35

Näin epäilevät esimerkiksi miljonääriä etsinyt kansalliskaartilainen sekä vakuutusyhtiön riskinkartoittaja.

- Olen etsinyt ja pelastanut ihmisiä 14 vuoden ajan. Fossettin olisi pitänyt löytyä, everstiluutnantti Cynthia Ryan sanoi brittiläiselle Telegraphille.

- Kyse ei ole siitä, että emme olisi pitäneet silmiämme auki. Löysimme kuusi muuta kadonnutta konetta häntä etsiessämme. Ja me olemme sentään aika hyviä siinä, mitä teemme, hän huomautti.

Fossett katosi syyskuussa 2007 Nevadan tiettömiin erämaihin.

Everstiluutnantti Ryan epäilee, että Fossett saattoi lavastaa kuolemansa henkilökohtaisten ongelmien tai rahasotkujen takia. Lavastusteoriaa tukee hänen mukaansa muun muassa se, että vain yksi ihminen väittää nähneensä Fossettin todella nousseen ilmaan.

Hotellimiljardööri Barron Hiltonin Flying-M-tilalla katoamispäivänä työskennellyt pilotti on kertonut lisäksi, että Fossett pyysi häntä valmistelemaan koneen ennen lentoa. Sellainen ei kuulunut seikkailijan tapoihin, sillä normaalisti hän itse tarkasti aina oman koneensa.

Riskinkartoitusta vakuutusyhtiö Lloyd'sille tehnyt Robert Davis puolestaan ihmettelee, miksi Fossett valitsi matkalleen yksimoottorisen Bellanca Citabria Super Decathlon -koneen. Lentokone tunnetaan siitä, että se on helppo purkaa osiin.

- Olen puhunut toimittajille, etsijöille ja ties kenelle saadakseni selvyyttä tähän asiaan. Totuus on, että mitään todisteita Fossettin kuolemasta ei ole, Davis sanoi.

- En ole kiinnostunut salaliittoteorioista vaan totuudesta. Fossettin katoamisesta ei koskaan ole aloitettu kunnollista rikostutkimusta Nevadan osavaltiossa, hän huomautti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?