Paavikultti valtasi Vatikaanin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paavikultti valtasi Vatikaanin

Paavi Johannes Paavali II:n kuolemasta on ehtinyt kulua vain muutama päivä, mutta Rooma on jo muuttunut rauta-aitojen, vaeltavien ihmisten ja telttojen valtakunnaksi.

5.4.2005 0:00

Ihmiset ympäri maailmaa saapuvat Roomaan ja Vatikaaniin jättämään viimeisiä tervehdyksiään paaville, josta on kuolemansa myötä tullut lähes kulttihahmo.

Ihmisryntäykselle ei näy loppua, sillä paavin perjantaina pidettäviin hautajaisiin tulvii väkeä jatkuvana virtana ylimääräisillä lennoilla, junilla ja busseilla

Paavin hautajaisista on uumoiltu jopa maailman suurinta surujuhlaa. Eräiden arvioiden mukaan Pietarinkirkon aukiolla pidettäviin hautajaisiin odotettaisiin yli kahta miljoonaa ihmistä.

Eilen paavikultti saavutti jo niin suuret mittasuhteet, että Rooman viranomaiset pyysivät pyhiinvaeltajia hillitsemään saapumistaan kaupunkiin.

- Tänne saapuu miljoonia ihmisiä, mutta emme tiedä tarkalleen, kuinka paljon, Rooman pormestari Walter Veltroni sanoi.

Pormestari kävi eilen tarkastamassa tilapäismajoitukseksi muuttettua messualuetta, jossa tuhannet kenttäsängyt odottivat hautajaisvieraita. Roomalaislehti Il Messaggeron mukaan kaupunki suunnittelee myös olympialaisten jalkapallostadionin muuttamista tilapäismajoitukseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?