Lehti: Jörg Haider homobaarissa ennen onnettomuutta

Julkaistu:

Kiistellyn oikeistojohtajan Jörg Haiderin kuolema on saanut itävaltalaiset ihmettelemään, missä Haider vietti viimeisen iltansa ennen tuhoisaa auto-onnettomuutta viikko sitten. Haider kuoli silmänräpäyksessä, kun hänen ohjaamansa Volkswagen suistui hurjassa ylinopeudessa betonipylvääseen lähellä Klagenfurtia.

Verikokeissa selvisi, että Haider oli kuollessaan vahvassa 1,8 promillen humalassa. Kukaan ei ole kuitenkaan kertonut nähneensä Haiderin juopottelevan rankasti perjantai-iltana 10. lokakuuta. Miten se on mahdollista?

Saksalainen Bild-lehti tarjosi perjantaina selitykseksi sitä, että Haider olisi ottanut kännin suositussa klagenfurtilaisessa homobaarissa, Zum Stadtkrämerissa. Hänen seuralaisensa eivät ehkä siksi ole olleet järin halukkaita ilmoittautumaan julkisuuteen.

Stadtkrämer on Bildin mukaan kuuluisa baaritiskistään, jossa Jägermeisteria saa jäähdytettynä suoraan hanasta.

- Olitpa sitten vanha tai nuori, lesbo tai homo, kapakkamme on aina cool, mainostaa Stadtkrämer nettisivuillaan Bildin mukaan.

Oe24.at-verkkolehti pisti vielä Bildiä paremmaksi. Lehden mukaan Haider olisi ollut tuntemattoman nuorukaisen seurassa. Verkkolehden mukaan kaksikko olisi tyhjentänyt yhdessä pullollisen votkaa.

Stadtkrämerin omistaja Hans-Peter Grasser ei ole paljastanut lehdille tietojaan Haiderin liikkeistä. Kapakoitsija on vahvistanut medialle vain sen, että Haider piipahti hänen toisen kapakkansa avajaisissa aiemmin samana iltana.