Brittitutkimus: Raskaana voi juoda alkoholia! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittitutkimus: Raskaana voi juoda alkoholia!

Britannia kohisee uusista ohjeista, joiden mukaan raskaana olevat naiset saavatkin juoda pienen viinilasin päivässä ilman pelkoa sikiön vaurioittamisesta.

11.10.2007 12:25

Käytännössä määrä tarkoittaisi maksimissaan kahtatoista senttiä viiniä tai vastaavasti pientä pullollista keskivahvaa olutta.

Uusien brittitutkimusten mukaan vähäinen alkoholinkäyttö kuuden viimeisen raskauskuukauden aikana ei aiheuta sikiölle kehityshäiriöitä. Aivan vaaratonta se ei kuitenkaan ole, vaan keskenmenon riskin on todettu tuolloin hieman nousevan.

Uusi tulkinta perustuu Times-lehden mukaan Britannian kansallisen terveysinstituutin Nicen tutkimuksiin.

Nicen mukaan ei ole olemassa mitään selkeää todistetta siitä, että pieni päivittäinen alkoholimäärä vaurioitaisi sikiötä.

Asiantuntijoiden mukaan tämä tulkinta koskee kuitenkin vain raskauden loppuvaihetta: ensimmäisenä kolmena raskauskuukautena naisia suositellaan yhä välttämään kokonaan alkoholinkäyttöä.

Sallivampi linja on ristiriidassa maailmalla ja Britanniassa aiemmin annettujen ohjeiden kanssa. Juuri toukokuussa Britannian terveysministeriö antoi suosituksen, jonka mukaan raskaana olevien naisten olisi lopetettava alkoholinkäyttönsä kokonaan koko raskauden ajaksi.

Britanniassa odotetaankin Daily Mail -lehden mukaan nyt, että terveysministeriö antaa lopullisen tulkintansa asiasta ensi maalikuussa. Nice-instituutti on normaalisti se, jonka tutkimuksiin terveysministeriö perustaa suosituksensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?