Venäläislehti: Puutullit jäädytetään vuoteen 2011 - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläislehti: Puutullit jäädytetään vuoteen 2011

Venäjä on jo käytännössä päättänyt, ettei puutulleja koroteta tammikuun alussa 2010, kuten tämänhetkisen sopimuksen perusteella pitäisi käydä. Näin uutisoi talouslehti Vedomosti tiistaina.

1.9.2009 15:58

- Näyttää siltä, että korotuksista luovutaan vielä yhden vuoden ajan eli vuoden 2011 alkuun asti, kirjoitti Vedomosti omiin lähteisiinsä vedoten.

Lehden mukaan asiasta on keskusteltu Venäjän ensimmäisen varapääministerin Viktor Zubkovin esikunnassa.

- Käytännössä ratkaisu on jo tehty, mutta lopullisesti se tullaan muotoilemaan lokakuussa, kertoi keskusteluissa läsnä ollut virkamies nimettömänä.

Lehden mukaan Venäjän hallitus on ymmärtänyt, että puutullien korottaminen iskisi nyt liian pahasti sen omaan metsätalouteen. Asia tullee uudelleen harkittavaksi kuitenkin heti, kun taloustilanne muuttuu suotuisammaksi.

- Tilannehan voi aina muuttua. Vielä syyskuussa 2008 meistä tuntui, että päätös nostaa puutulleja vuoden 2009 alusta on lopullinen eikä siitä keskustella, virkamies muistutti.

Venäjän pääministeri Vladimir Putin lupasi kollegalleen Matti Vanhaselle marraskuussa 2008, että Venäjä jäädyttää aikeensa puutullien korotuksesta reilulla vuodella. Takarajaksi asetettiin tuolloin 1. tammikuuta 2010.

Puutullit ovat tällä hetkellä 15 euroa kuutiometriltä, mutta ennen talouskriisiin havahtumistaan Venäjä kaavaili nostavansa tullit 50 euroon vuoden 2009 alusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?