Kansa kysyy, Putin vastaa taas suorassa lähetyksessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kansa kysyy, Putin vastaa taas suorassa lähetyksessä

Vladimir Putin näyttää jälleen torstaina venäläisille, kuka on maassa se mies, joka voi vastata mihin tahansa kansaa huolettaviin kysymyksiin.

1.12.2008 9:22

Venäjän tv-kanavilla näytetään 4. joulukuuta kello 12.00 alkaen jo perinteeksi muodostunut kysymysshow, jossa Putin vastaa kansalaisten uteluihin suorassa lähetyksessä.

Putin piti presidenttinä ollessaan vastaavia kysymysmaratoneja kerran vuodessa, ja nyt hän jatkaa samaa kaavaa myös pääministerinä.

Tällä kertaa katsojille kuitenkin korostetaan, että Putin puhuu nimenomaan Yhtenäisen Venäjän puheenjohtajana ja pääministerinä.

Putinin aiempaa "vaatimattomamman" roolin tarkoituksellista korostamista on myös se, ettei kyselytuntia näytetä tällä kertaa aivan jokaisella Venäjän tv-kanavalla, vaan ainoastaan Rossijalla ja Vesti 24:llä. Lisäksi kyselytuntia voi kuunnella suorana Radio Rossijalta ja Majakilta.

Kyselyohjelman aikana Moskovasta otetaan yhteys kymmeniin eri kaupunkeihin ympäri Venäjän.

Aiempina vuosina kameran eteen ovat päässeet etukäteen huolella valitut henkilöt, joiden esittämä kysymys on ollut etukäteen järjestäjien tiedossa. Oletettavaa on, ettei tälläkään kertaa ääneen päästetä kuin uskollisimpia Yhtenäisen Venäjän kannattajia.

Erikoista tänä vuonna on se, että yhteys aiotaan ottaa myös Etelä-Ossetiaan, joka kuuluu yhä virallisesti Georgiaan.

Viime vuonna Putin vastasi yli kuuteenkymmeneen kysymykseen ja ohjelma kesti yli kolme tuntia.

Putinille voi jättää etukäteen kysymyksiä internetissä osoitteessa www.moskva-putin.ru. Kaavake on venäjäksi, ja kysyjän on muun muassa kerrottava nimensä ja kotiosoitteensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?