Taiteilija kylvi valepommeja Lontooseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Taiteilija kylvi valepommeja Lontooseen

Taiteilija aiheutti kaaoksen ja kylvi ympärilleen paniikkia ripottelemalla viisi valepommia Lontooseen. Myöhemmin hän kertoi poliisille, että kyseessä oli taideperformanssi.

28.4.2006 7:05 | Päivitetty 28.4.2006 0:00

Monica Saieva, 36, jätti viisi valepommia ruuhkaisille alueille Länsi-Lontooseen. Poliisi joutui sulkemaan metro- ja bussiasemia tunneiksi sekä evakuoimaan asukkaita. Tuhannet töihin menijät myöhästyivät kuprun takia.

Myöhemmin taiteilija Saieva käveli poliisiasemalle ja kertoi asettaneensa pommit taiteen nimissä paikkoihin, joissa ne olivat helposti nähtävissä.

Poliisin mukaan taiteilija halusi tehdä "julkilausuman" terrorismista. Saieva pidätettiin ja häntä odottaa syyte julkisen häiriön aiheuttamisesta.

Saieva jätti pommeja mm. Shepherd's Bushin metroaseman lähettyville. Samaan paikkaan jättivät myös oikeat terroristit viime kesänä pommin, joka ei koskaan räjähtänyt.

Huolestuneet ohikulkijat soittivat poliisille varhain keskiviikkoaamuna. Paikalle kiiruhti pommiryhmä, kymmeniä poliisiautoja, ambulansseja ja paloautoja. Joidenkin "pommien" sisältä löytyi pehmoleluja sekä lenkkikenkiä, ja laatikoista pilkisti rautanauloja. Yhdestä löytyi pieni alttari ja kukkia.

- En ymmärrä, mitä tämä nainen kuvitteli tekevänsä. Hän aiheutti hyvin paljon järkytystä, Shepherd's Bushissa asuva Faustina Anson, 54, totesi Sun -lehden mukaan.

Lontoon taidepiirit ovat jo tuominneet performanssin erittäin vastuuttomaksi ja typeräksi.

- On varmaankin muitakin tapoja saada äänensä kuuluville. Tämä aiheutti paljon pelkoa, totesi paikallinen taiteilija, Artists and Home Studios -järjestön puheenjohtaja Joanna Brendon.

Saieva on päässyt vapaaksi takuita vastaan. Hän joutuu palaamaan poliisiasemalle toukokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?