Samsung-perijän itsemurha kuohuttaa Etelä-Koreaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Samsung-perijän itsemurha kuohuttaa Etelä-Koreaa

Eteläkorealaista elektroniikkajätti Samsungia johtavan ja maailman rikkaimpiin kuuluvan perheen tytär Lee Yoon-hyung, 26, on tehnyt itsemurhan New Yorkissa.

29.11.2005 0:00

Satumaisen varakkaan, iloisena tunnetun ja kuvankauniin Leen kuolema ja sen peittely-yritys seurauksineen on järkyttänyt koko Etelä-Koreaa.

Samsungin Pohjois-Amerikan pääkonttori kertoi aluksi, että pääjohtajan tytär olisi kuollut auto-onnettomuudessa. Jopa Etelä-Korean konsulaatti joutui tiedustelemaan viranomaisilta, missä onnettomuus olisi tapahtunut.

Todellisuudessa Lee Yoon-hyung oli hirttäytynyt New Yorkin East Villagessa Astor Placen luksusasuntonsa oveen sähköjohdolla.

Mahdollisesta itsemurhaviestistä ei tiedetä. Vainajan löysi kolmen aikaan aamuyöllä hänen poikaystävänsä Shin Soo-bin, jota muu perhe ei ollut hyväksynyt Leen puolisoksi.

Samsung kertoi totuuden vasta neljä päivää virheellisten uutisten jälkeen.

- Tarinan tullessa ensin julki meillä oli riittämättömästi tietoa. Sen jälkeen emme korjanneet asiaa kunnioituksesta kärsivää perhettä kohtaan, Samsungin puhemies Yim Jun-seok totesi uutistoimisto Reutersille.

Yli 150 miljoonan euron arvosta Samsungin tytäryhtiöiden osakkeita omistanut Lee Yoon-hyung ajautui ratkaisuunsa pari kuukautta sen jälkeen, kun hänen vanhempansa eivät hyväksyneet hänen haluaan avioitua Shinin kanssa.

Isä, Samsungin pääjohtaja Lee Kun-hee, 64, ei tullut tyttärensä hautajaisiin. Lee Kun-hee ja hänen vaimonsa eli Lee Yoon-hyungin äiti olivat itsekin New Yorkissa lääkärintarkastusten vuoksi, mutta hautajaisissa olivat vain muut perheenjäsenet.

Lee Kun-heen ja hänen perheensä omaisuuden arvoksi on arvioitu yli neljä miljardia euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?