Putin Permissä: Ilotulitteissa luki "ei sisäkäyttöön" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin Permissä: Ilotulitteissa luki "ei sisäkäyttöön"

Permissä yöllisen hätäkokouksen pitänyt Vladimir Putin ilmoitti, että Ontuva hevonen -yökerhon johto "teki kaikki mahdolliset rikkeet mitä vain voi tehdä".

8.12.2009 8:52

Pääministerin mukaan yökerhossa järjestetty pyrotekniikkashow oli kaikin puolin laiton ja edesvastuuton.

- Ilotulitteissa luki selvällä venäjän kielellä: sisätiloissa käyttäminen kielletty! Putin ilmoitti uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Putin ei kuitenkaan rajoittanut kritiikkiään vain yökerhon omistajatahoon, vaan ryöpytti myös viranomaisia.

Hänen mukaansa yökerho oli saanut toimintaluvan valtiollisilta paloviranomaisilta ja paikalliselta kaupunginhallitukselta, vaikka yökerhossa oli lukemattomia paloturvallisuuspuutteita.

Puutteista oli kyllä huomautettu viimeksi vuosi sitten, mutta sen jälkeen yökerho oli jälleen saanut toimia rauhassa, vaikka viranomaisilla olisi ollut täysi mahdollisuus kiiruhtaa korjauksia ja tehdä yllätystarkastuksia vuosittaisen tarkastuksen lisäksi.

Putinin mukaan palomääräysten kiristäminen on kuitenkin ongelma, joka johtaa helposti umpikujaan.

Mitä enemmän viranomaiset saavat kontrollivaltaa, sitä enemmän hänen mukaansa rehottaa korruptio.

Ja jos taas vastuuta siirretään vapaaehtoisperiaatteella yrittäjillä, nämä luistavat ensimmäisenä turvamääräyksistä yrittäessään maksimoida bisneksen tuottaman voiton.

Putin lupasi, että Permin yökerhopalon vuoksi Venäjällä tehdään pikaisesti muutoksia lakiin, joka käsittelee viranomaisten virkavelvollisuuksia ja niiden rikkomista.

Hän ilmoitti myös, että yökerhopalossa kuolleiden omaisille maksetaan korvauksia yhteensä 500 000 ruplaa ja loukkaantuneille 400 000 ruplaa. Euroissa summat ovat noin 12 000 euroa ja 9500 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?