Ranskan poliisi pysyy kannassaan: Miljoonaryöstön uhri oli Kiovan pormestarin tytär - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ranskan poliisi pysyy kannassaan: Miljoonaryöstön uhri oli Kiovan pormestarin tytär

Väittipä Kiovan pormestari nyt mitä tahansa, rikosilmoituksen 4,5 miljoonan jalokiviryöstöstä teki juuri hänen tyttärensä Kristina Tshernovetskaja. Näin ilmoittivat Ranskan syyttäjäviranomaiset uutistoimisto Ria Novostille.

Leonid Tshernovetski kiisti avustajansa välityksellä tyttärensä Kristinan jalokivien ryöstöuutisen. Ranskan viranomaiset ovat kuitenkin ilmoittaneet, että tytär on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.­

18.2.2010 10:44

- Teimme vertailun hänen valokuviinsa. Häneltä rikosilmoituksen vastaanottaneet poliisit ovat tunnistaneet hänet valokuvien perusteella, sanoivat tapausta tutkivat ranskalaisviranomaiset uutistoimistolle.

Erikoinen tapahtumakulku sai alkunsa maanantaina, kun Ranskan poliisi kertoi Tshernovetskajan tehneen rikosilmoituksen ryöstöstä, jonka yhteydessä hän oli menettänyt koruja ja käteistä yhteensä 4,5 miljoonan euron arvosta.

Ukrainan seurapiireissä viihtyvä Thsernovetskaja oli lehtitietojen mukaan saapunut Pariisiin ostosmatkalle, minkä vuoksi hänellä oli designlaukussaan käteistä yli 10 000 dollaria. Arvokkainta laukussa olivat kuitenkin korut, joiden joukossa oli muun muassa jalokivisormuksia ja -korvakoruja.

Tshernovetskaja matkusti lentokentältä Pariisin keskustaan vuokraamallaan limusiinilla, kun auto juuttui liikenneruuhkaan St Denisin kohdalla olevassa tunnelissa. Tuolloin ryöstäjä ilmaantui yhtäkkiä auton vierelle, rikkoi lasin ja otti käsilaukun.

Varas oli liikkeellä jalkaisin, mutta onnistui pakenemaan liikenneruuhkan turvin. Matkallaan hän heitti suuren osan käteisestä jälkeensä, koska ilmeisesti tajusi laukun muun sisällön olevan arvokkaampaa.

Kun ryöstöuutinen oli levinnyt maailmalle, Kiovan kaupunginjohtajan Leonid Tshernovetskin avustaja kiiruhti kiistämään kaiken.

- Tällä ryöstötarinalla ei ole mitään tekemistä Kristinan kanssa. Luulen, että se on jokin vitsi tai sitten hänet on sekoitettu johonkin toiseen, sanoi avustaja Marta Hrymska uutistoimisto Interfaxin mukaan.

- Kerroin Kristinalle tämän tarinan ja hän nauroi pitkään, Hrymska sanoi Ukrainskaja Pravdalle.

Ukrainassa uutinen on herättänyt pahaa verta lähinnä sen vuoksi, että se paljastaa jälleen kerran maan johtavan eliitin rikkauden. Leonid Tshernovetski on entinen pankkiiri ja yksi maan rikkaimmista miehistä. Nykyisin hän toimii Kiovan kaupunginjohtajana ja on tunnettu värikkäistä lausunnoistaan.

Ryöstöuutinen on ihmetyttänyt Ukrainassa senkin vuoksi, että kiovalaiset ovat kärsineet tänä talvena lumikaaoksesta, koska Kristinan isä ei ole pystynyt järjestämään kaupungin puhtaanapitoa asianmukaisesti.

Lisäksi Ukrainassa on syvä talouslama. Venäläislehtien mukaan vastikään presidentinvaalit voittaneen Viktor Janukovitshin virkaanastujaiset ovat jopa vaarassa jäädä vaatimattomiksi, koska valtion budjetissa ei ole siitä varten riittävästi rahaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?