Tarkkailijoiden perheet Suomeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tarkkailijoiden perheet Suomeen

Suomalainen Mari Limnell palasi kriisialueelta Suomeen viime viikolla. Limnellin puoliso on töissä Tiberiaksessa sotilastarkkailijana.

27.7.2006 7:08

Tiberias sijaitsee Israelin puolella noin 50 kilometriä Israelin ja Libanonin rajalta. Rajan toisella puolella sijaitsee Khiamin tarkkailuasema, josta tuli toissa iltana neljän YK-tarkkailijan surmanloukku.

Limnell vietti aikaa Tiberiaksessa, mutta sodan levitessä YK siirsi työntekijöiden perheet viime viikolla turvallisempaan paikkaan, Jerusalemiin. Siellä perheet viettivät viikon verran, ja Limnell teki päätöksen Suomeen paluusta.

- Olen kuullut, että muutkin suomalaiset perheet ovat tehneet samanlaisia ratkaisuja, Limnell kertoo.

Jerusalemiin evakuoitiin naiset ja lapset kolmesta suomalaisesta perheestä. Yhteensä naisia ja lapsia oli yli 30. Limnell palasi heistä ensimmäisten joukossa. Toinen perhe saapui Suomeen eilen ja kolmas suomalaisperhekin on viimeisimpien tietojen mukaan palaamassa kotiin.

Limnell oli eilen onnistunut olemaan yhteydessä mieheensä, joka on aikaisemmin työskennellyt myös Khiamin tuhotulla tarkkailuasemalla.

- Tosi raskas päivä on. Pelko ja suru on koko ajan oman miehen puolesta, ja muiden, Limnell huokaa.

Israelin puolella sotilastarkkailijoita on noin 30, joista suomalaisia noin viisi. Khiamissa kuolleet sotilastarkkailijat kuuluivat YK:n Lähi-idän Untso-operaatioon, jossa työskentelee tällä hetkellä 14 suomalaista. Limnell kertoo, että heinäkuun työntekijävaihto oli juuri meneillään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?