Virginian verilöylyn symboli valmistui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Virginian verilöylyn symboli valmistui

Maanantai 16. huhtikuuta: neljä amerikkalaispoliisia kantaa henkihieverissä olevaa Kevin Sterneä ulos Virginia Techin yliopiston rakennuksesta. Paikallislehti Roanoke Timesin kuvaaja ikuistaa kamppailun valokuvaan, josta tulee Yhdysvaltain kaikkien aikojen pahimman kouluampumisen symboli.

Kaksi luotia jalkaansa saaneesta Kevin Sternestä on kuuluisan valokuvan myötä tullut eräänlainen verilöylyn uhrien symboli.­

14.5.2007 6:55

Lauantai 12. toukokuuta: Kevin Sterne ontuu kainalosauvaan tukeutuen hakemaan rakennustekniikan opintojensa päästötodistuksen Virginia Techin valmistujaisjuhlassa. Täysi salillinen ihmisiä osoittaa seisaallaan suosiota kovia kokeneelle, mutta iloisesti hymyilevälle nuorelle miehelle.

Kaksi luotia jalkaansa saaneesta Sternestä on kuuluisan valokuvan ja sitkeän selviytymistaistelunsa myötä tullut eräänlainen verilöylyn uhrien symboli. Valmistujaisjuhlaan saapuminen oli sairaalasta vasta äskettäin päässeelle miehelle kova ponnistus, jonka jälkeen hän vetäytyi lepäämään omaistensa pariin.

Sternen oma nopea toiminta pelasti hänen henkensä Virginia Techin kauhun aamuna tasan neljä viikkoa sitten.

- Potilas, jota hoidin, oli uskomaton kaveri. Hän vuoti paljon verta, ja hän tiesi olevansa kuolemaisillaan, kehui Sterneä hoitanut kirurgi David Stoeckle ampumisen jälkeen.

Sterne sai kaksi luotia oikeaan reiteensä, kun hän yritti estää aseistautunutta Cho Seung-huita tunkeutumasta yliopiston Norris Hall -rakennuksen luokkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?