Stallone: Burma on helvetinkolo - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Stallone: Burma on helvetinkolo

Burman sotilasjuntta on saanut kovan luokan vastustajan - sekä elokuvassa että tosielämässä. Uusinta Burmaan sijoittuvaa Rambo -elokuvaa maan rajajoen viidakoissa kuvannut Sylvester Stallone hyökkää voimakkaasti sotilaiden julmuuksia vastaan.

Sylvester Stallone hyökkää voimakkaasti sotilaiden julmuuksia vastaan.

2.10.2007 6:43 | Päivitetty 2.10.2007 9:43

Stallonen kuvausryhmä kotiutui Thaimaan ja Burman välisen Salween-joen varrelta vain kahdeksan päivää sitten. Toimintatähden mukaan he eivät ehtineet nähdä juntan uusimpia julmuuksia, kuten buddhalaismunkkien teloituksia, mutta diktatuurin lohduttoman jäljet olivat läsnä joka puolella.

- Todistin sen seurauksia - maamiinoissa jalkansa menettäneitä ihmisiä, haavoja joissa madot kihisivät, ihmisiä joiden korvat oli leikattu pois. Näimme elefantteja, joiden jalat olivat räjähtäneet irti, Stallonen kuvaili uutistoimisto AP:lle antamassaan puhelinhaastattelussa.

- Olemme kuulleet Vietnamista ja Kambodzhasta, mutta tämä on vielä kauheampaa.

Stallone korosti lisäksi, että hänen kokemustensa jälkeen tilanne on voinut vielä pahentua.

- Se on helvetinkolo, joka ylittää kaikki pahimmatkin kuvitelmat. Kaikki polut on miinoitettu. Ainoa tie Burmaan kulkee jokea pitkin.

Burma valittiin Rambo-sarjan neljännen elokuvan tapahtumapaikaksi jo ajat sitten, ja kuvaukset päätettiin viedä mahdollisimman aitoon ympäristöön. Elokuvassa ex-sotilas John Rambo johdattaa joukon palkkasotureita Salween-jokea pitkin kohti Burmaa, josta he etsivät kadonneita kristittyjä avustustyöntekijöitä.

Mikäli elokuva on samaa genreä edeltäjiensä kanssa, luvassa on rajuja taistelukohtauksia ja ajoittain silmitöntä väkivaltaa.

Vaikka syvällistä dialogia tuskin saadaan kuulla, kertoo Stallone AP:lle joutuneensa pohtimaan kysymystä: Olenko tekemässä dokumenttia vai Rambo-elokuvaa?

Hän aikoo joka tapauksessa iskeä Burman junttaa vastaan ensi tammikuussa julkistettavassa elokuvassaan. Hän hakee elokuvalle mahdollisimman alhaista ikärajaa, jotta mahdollisimman moni voisi nähdä sen.

- Siellä on menossa täysi kansanmurha. Haluan elokuvaan väkivaltaa, koska se on todellisuutta, Stallone julistaa.

Kuvaukset rajajoella muodostivat myös omia vaaratilanteita. Stallonen mukaan Burman puolelta ammuttiin laukauksia ryhmän pään yli, paikalliset burmalaiset avustajat saivat uhkauksia, ja heidän perheenjäseniään joutui jopa vankilaan.

- Minua on taas kerran syytetty siitä, että esitän Kolmannen maailman ihmisiä Rambon uhreina. Tavalliset burmalaiset ovat mahtavia ihmisiä, esitän ainoastaan juntan julmana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?