Tutkijat löysivät tieteellisen selityksen Raamatun Punaisen meren halkaisulle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tutkijat: Luonnonilmiö auttoi Moosesta halkomaan meren

Tuore amerikkalaistutkimus on löytänyt tieteellisen selityksen Mooseksen ihmeelle. Veden pakeneminen israelilaisten edeltä saattoi perustua luonnonilmiöön, eikä kyseessä todennäköisesti ollut edes Punainen meri.

23.9.2010 21:07

Raamatun mukaan Mooses johdatti kansansa Egyptin orjuudesta Jumalan avulla, kun taivaalliset voimat halkaisivat Punaisen meren kahtia ja päästivät joukon kulkemaan sen läpi.

Tietokoneella toteutettu simulaatio paljastaa, että noin 12 tuntia kestänyt voimakas itäinen tuuli, joka puhalsi tietyssä kulmassa muinaisessa Niilin suistossa, olisi pystynyt siirtämään vesimassoja ja paljastamaan parin metrin syvyydessä olevan maakannaksen noin neljän tunnin ajaksi.

Kansallisen ilmäkehän tutkimuskeskusksen ja Coloradon yliopiston tutkijat tarkastelivat vanhoja arkeologisia arkistoja, satellittikuvia ja nykykarttoja laskeakseen veden virtauksen ja syvyyden noin 3000 vuotta sitten.

Tutkijat korostavat, ettei tulos sinällään kiistä Raamatun kertomusta, mutta vihjaa, että ehkä Mooseksen apuna oli onni Jumalan sijaan.

-Tutkimus osoittaa, että tällä ihmisiä kiehtoneella tarinalla on fysikan lakeihin pohjautuva selitys, tutkimusta johtanut Carl Drews sanoi Guardianin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?