Pohjois-Korea kiristi kulkurajoituksia Koreoiden rajalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korea kiristi kulkurajoituksia Koreoiden rajalla

Pohjois- ja Etelä-Korean välit kiristyivät jälleen maanantaina, kun Pohjois-Korea kiristi kulkurajoituksia maiden välisellä rajalla. Samalla Pohjois-Korea karkotti satoja eteläkorealaisia maiden yhdessä perustamalta Kaesongin teollisuusalueelta.

1.12.2008 8:03

Etelä-Korea varoitti, että karkotukset uhkaavat alueen yritysten toimintaa. Kaesong on työllistänyt noin 35 000 pohjoiskorealaista, ja alueen työpaikat ovat hyvin haluttuja.

Viime viikolla Pohjois-Korea lakkautti toistaiseksi maiden välisen junayhteyden. Kun junayhteys vuosi sitten avautui, sitä luonnehdittiin historialliseksi Koreoiden sovun merkiksi. Sen jälkeen maiden suhteet ovat kuitenkin jälleen viilenneet nopeasti.

Pohjois-Korea syyttää eteläistä naapuriaan vihamielisestä politiikasta. Maa on erityisen närkästynyt Etelä-Korean uuden presidentin Lee Myung Bakin edeltäjiään tiukemmista linjauksista Pohjois-Korean suhteen.

Etelä-Korea vaati Pohjois-Koreaa perumaan uudet kulkurajoitukset. Etelä-Korean mukaan ne rikkovat maiden välisiä sopimuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?