Obama voittoon Potomacin esivaaleissa - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama voittoon Potomacin esivaaleissa - katso video

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Illinoisin senaattori Barack Obama näyttää voittaneen selvästi New Yorkin senaattorin Hillary Clintonin Potomac-joen varrella sijaitsevissa Virginiassa, Marylandissa ja Washington DC:ssä eilen järjestetyissä esivaaleissa.

Barack Obama voitti Hillary Clintonin selvin luvuin Virginiassa, Marylandissa ja Washington DC:ssä järjestetyissä esivaaleissa.

13.2.2008 6:18 | Päivitetty 13.2.2008 13:08

Kun maan pääkaupungin Washingtonin äänestysalueista oli laskettu noin 98 prosenttia Obama johti Clintonia murskaluvuin 75-24.

Virginiassa Obama oli saanut äänistä 64 prosenttia, kun 99 prosenttia äänestysalueista oli ilmoittanut tuloksensa.

Marylandissa Obama johti Clintonia luvuin 59-37, kun 92 prosenttia äänestysalueista oli laskettu.

Marylandissa äänestyspaikkojen aukioloaikaa jatkettiin oikeuden päätöksellä puolellatoista tunnilla huonon sään takia.

Potomacin esivaalien myötä Barack Obama on yltänyt jo kahdeksaan perättäiseen esivaalivoittoon.

Obamalla on nyt takanaan enemmän sekä varsinaisia puoluekokousedustajia että ns. superdelegaatteja, joiden ei tarvitse ennalta ilmoittaa, ketä he aikovat äänestää demokraattien presidenttiehdokkaasta päättävässä puoluekokouksessa elokuun lopulla Denverissä.

CNN:n laskelmien mukaan Obamalla on takanaan nyt 1 215 varsinaista puoluekokousedustajaa ja superdelegaattia. Clintonin takana on 1 190 kokousedustajaa. Presidenttiehdokkuuden varmistamiseen tarvitaan 2 025 puoluekokousedustajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?