Kaarle Kustaan auto törmäsi teiniin Turkissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaarle Kustaan auto törmäsi teiniin Turkissa

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa mahtoi hiukan pelästyä. Neljättä päivää Turkissa vieraillut monarkki istui kaikessa rauhassa autosaattueen ensimmäisessä kulkuneuvossa, kun 18-vuotias tyttö käveli suoraan auton eteen.

2.6.2006 7:08

- Nuori nainen harppasi suoraan kadulle ja sen auton eteen, jossa kuningas matkusti, Ruotsin hovin tiedottaja Nina Eldh kertoi eilen Istanbulista ruotsalaisille tiedotusvälineille.

- Saattueessa oli monta autoa. Vauhti oli todella hidas. Auto töytäisi hiukan naista, mutta hän ei vahingoittunut, Eldh kertoi.

Kaarle Kustaa istui ensimmäisessä autossa yhdessä varapääministeri Bosse Ringholmin kanssa. Kuninkaan paikalliset henkivartijat ryntäsivät auttamaan nuoren naisen jaloilleen. Kuningas ei missään vaiheessa poistunut autosta.

- Kaikki ovat tyytyväisiä ja iloisia. Kukaan ei loukkaantunut, Eldh vakuutti tyytyväisenä.

Aftonbladetin mukaan poliisi vei naisen varmuuden vuoksi sairaalaan tarkistusta varten.

Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia aloittivat maanantaina nelipäiväisen vierailun Turkkiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 70 vuoteen, kun ruotsalaisen kuningasperheen edustaja tekee virallisen vierailun maahan. Kuningaspari oli juuri palaamassa historiallisesta Topkapin palatsista, kun välikohtaus tapahtui. Kuningatar Silvia istui toisessa autossa, eikä ilmeisesti nähnyt välikohtausta ollenkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?