Kanadan poliisi kiinnostunut epäillystä nettipedofiilistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kanadan poliisi kiinnostunut epäillystä nettipedofiilistä

Useiden aasialaispoikien hyväksikäytöstä epäilty kanadalaismies on herättänyt epäilyjä myös kotimaassaan. Kanadan viranomaiset ovat olleet kiinnostuneita Thaimaan poliisin perjantaina pidättämästä miehestä jo vuodesta 2004 asti.

20.10.2007 8:25

Brittiläisen Kolumbian ylimmän oikeusviranomaisen mukaan poliisi on selvittänyt miehen toimia, mutta hänen mahdollisista rikoksistaan Kanadassa ei ole käynnissä tutkintaa.

Kanadalaisissa tiedotusvälineissä on kuitenkin kerrottu, että useat pojat Vancouverin seudulta olisivat valittaneet miehen seksuaalisesta häirinnästä. Virallisia syytteitä ei kuitenkaan ole nostettu.

Pedofiliasta epäillyn kanadalaismiehen tapaus sai julkisuutta, kun Interpol etsi häntä poikkeuksellisesti yleisön avulla. Kansainvälinen poliisijärjestö julkisti epäillyn kuvan internetissä.

Epäillyn jäljille päästiin hänen julkaistuaan internetissä kuvia, joissa hän käytti hyväkseen nuoria poikia. Kuvissa miehen kasvot oli käsitelty tunnistamattomaksi digitaalisesti, mutta Saksan poliisin tietokoneasiantuntijat onnistuivat saaman aikaan tunnistettavan kuvan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?