Afganistanilaislähde: Panttivangit elossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Afganistanilaislähde: Panttivangit elossa

- Afganistanissa panttivankeina olevat eteläkorealaiset ovat elossa, kertoi Taleban-sissien tiedottaja perjantaina.

Afganistanilaisia poliiseja vahdissa Ghaznissa.

27.7.2007 15:31 | Päivitetty 27.7.2007 19:24

Talebanien asettama viimeisin takaraja konfliktin ratkaisemiseksi umpeutui muutamaa tuntia ennen tiedottajan ilmoitusta.

Tiedottajan mukaan sissien keskustelut Afganistanin hallituksen kanssa jatkuvat ja hallitus on vakuuttanut haluavansa ratkaista tilanteen neuvotteluilla.

Etelä-Korean presidentin edustaja on matkustanut Afganistaniin neuvottelemaan presidentti Hamid Karzain kanssa panttivankien vapauttamisesta.

Taleban-liike vaati perjantaina Afganistanin hallitusta kiirehtimään talebanvankien vapauttamista. Liike ei kuitenkaan asettanut uutta takarajaa, jonka kuluessa se uhkaisi tappaa sieppaamiaan eteläkorealaisia.

Aiemmin Taleban-liike oli uhannut surmata 22 eteläkorealaista vankiaan, jos hallitus ei vapauta perjantaina puoleenpäivään mennessä talebanvankeja. Talebanit ovat jo surmanneet hallussaan olevan eteläkorealaisen ryhmän johtajan.

Taleban uhkaa edelleenkin surmata eteläkorealaiset, jos sen vaatimuksiin ei suostuta.

- Jos he eivät vapauta vankejamme tapamme tietysti panttivangit, sanoi Talebanin tiedottaja Jusuf Ahmadi uutistoimisto AFP:n puhelinhaastattelussa tuntemattomasta paikasta.

- Emme ole asettaneet uutta takaraa.

Eteläkorealaiset ovat kristittyjä vapaaehtoisia avustustyöntekijöitä. Heidät siepattiin viime viikolla bussista, joka oli lähellä Ghaznia pääkaupungin Kabulin lounaispuolella.

Talebanin panttivankeina on edelleen myös yksi saksalainen ja neljä afganistanilaista, jotka siepattiin toisessa yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?