Kahdeksan amerikkalaissotilasta kuoli Irakissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kahdeksan amerikkalaissotilasta kuoli Irakissa

Yhdysvaltain armeijalla oli sunnuntaina synkkä päivä, kun yhteensä kahdeksan amerikkalaissotilaan kerrottiin kaatuneen Irakissa.

Yhdysvaltain 2. jalkaväkidivisioonan sotilaat tekivät lauantaina kunniaa aiemmin viikolla tienvarsipommin räjähdyksessä kuolleen toverinsa muistoksi.­

18.3.2007 10:16 | Päivitetty 18.3.2007 18:26

Neljä sotilasta kuoli ja kaksi haavoittui tienvarsipommin räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulituksessa Bagdadin länsiosassa. Bagdadin eteläosassa yksi sotilas kuoli ja kolme haavoittui kun he olivat partioimassa jalan ja heitä kohti avattiin tuli.

Dijalan maakunnassa yksi sotilas kuoli räjähdyksessä saamiinsa vammoihin ja viisi haavoittui. Lisäksi yksi sotilas kuoli taistelussa Anbarissa ja yksi onnettomuudessa Tikritissä. Kaikki sotilaat kuolivat lauantaina.

Yhdysvallat on menettänyt yli 3 200 sotilasta liki neljä vuotta kestäneessä sodassa. Kymmenettuhannet ihmiset eri puolilla maailmaa ovat osoittaneet mieltään sotaa vastaan vuosipäivän edellä.

Gates: Irakin lisäjoukkojenmerkitys vielä arvoitus

Yhdysvaltain puolustusministerin Robert Gatesin mukaan on vielä liian aikaista arvioida, ovatko Irakiin lähetetyt lisäjoukot auttaneet maan väkivaltaisuuksien kitkemisessä.

- Tällä hetkellä luonnehtisin tilannetta sanomalla: tähän asti kaikki hyvin, Gates sanoi CBS-televisioyhtiön haastattelussa sunnuntaina. Hän tähdensi kuitenkin, että jopa alustavien arvioiden teko on tässä vaiheessa mahdotonta.

- Irakin joukkojemme komentaja David Petraeus on sanonut, että todennäköisesti tiedämme vasta kesällä, olemmeko onnistuneet vai emme, puolustusministeri jatkoi.

Yhdysvallat alkoi lähettää Irakiin lisää joukkoja tammikuussa. Lisäjoukot kuuluvat osana suunnitelmaan, jonka tavoitteena on rauhoittaa uskontoryhmien välisiä väkivaltaisuuksia Bagdadissa ja Anbarin maakunnassa.

(STT-AFP-DPA)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?