Obama antoi Lontoossa kuntovinkkejä Gordon Brownille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama antoi Lontoossa kuntovinkkejä Gordon Brownille

Barack Obama ja Gordon Brown keskustelivat aamiaisen yhteydessä Afganistanin ja Pakistanin tilanteesta, mutta Yhdysvaltain presidentti ehti antaa Britannian pääministerille myös muutamia kuntovinkkejä.

1.4.2009 13:10 | Päivitetty 1.4.2009 13:34

Brown kertoi tapaamisen jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että he olivat ehtineet keskustella muun muassa kuntopyörällä ajamisesta.

Pääministeri kertoi myös ihailevansa sitä, miten presidentti löytää aikaa urheuluun myös matkoillaan.

Obama kertoi samassa tilaisuudessa, että hän oli jutellut politiikan ohessa Brownin poikien kanssa dinosauruksista.

Kysyttäessä mistä Obama pitää Britanniassa presidentti vastasi: kuningattaresta. Barack ja Michelle tapaavat kuningatar Elisabetin iltapäivällä Buckinghamin palatsissa.

Presidentin mukaan varsinkin hänen vaimonsa on odottanut kovasti tapaamista, mutta hän myönsi olevansa itsekin fani ja arvostavansa tämän "säädyllisyyttä".

Obamalta kysyttiin vinkkejä myös Englannin tämäniltaiseen MM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan.

- En saanut sitä varten briiffausta, joten minulla on tunne, että siitä keskusteleminen olisi virhe, jalkapallon ystäväksi tunnustautunut Obama kertoi.

Obaman mielestä Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteiden parantaminen olisi hyvä aloittaa sopimalla, että maat eivät hanki enää lisää ydinaseita. Obaman mielestä ydinaseiden määrän vähentäminen on maiden yhteinen etu.

Obama sanoo myös, että G20-kokouksessa pitäisi keskittyä siihen, mikä maita yhdistää, eikä siihen, mistä ne ovat eri mieltä.

Obama esitti kommenttinsa sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy oli ilmoittanut Ranskan ja Saksan olevan tyytymättömiä tämänhetkiseen lausuntoluonnokseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?