Vanha murha vainoaa taas Knutbyn kylää

Pienen helluntaiseurakunnan pastorin tunnustus on saanut Knutbyn kylän jälleen kuohuksiin.

4.9.2006 7:15

Helge Fossmo on tunnustanut syyllisyytensä murhaan ja murhan yritykseen yllyttämiseen, mutta on samalla osoittanut syyttävällä sormella muita helluntaiseurakunnan jäseniä.

- En ymmärrä mitä hän oikein ajaa takaa. Hänen täytyy saada hoitoa, puuskahti Fossmon murhatun vaimon sisar Åsa Waldau viikonvaihteessa Aftonbladet -lehdelle.

Helge Fossmo tuomittiin kaksi vuotta sitten elinkautiseen vankeuteen vaimonsa murhaan ja rakastajattarensa miehen murhan yritykseen yllyttämisestä.

Varsinaiset surmateot suoritti Fossmon lastenhoitaja Sara Svensson, joka oli täysin pastorin vaikutusvallan alaisena ja tähän syvästi ihastunut. Svensson tunnusti tekonsa, mutta Fossmo vakuutti tuomionkin jälkeen syyttömyyttään.

Nyt Fossmo on tehnyt omituisen tunnustuksen. Poliisin sijaan hän otti yhteyttä ruotsalaiseen tv-asemaan, jonka toimittajalle hän kertoi "tervehtyneensä" ja haluavansa tunnustaa osasyyllisyytensä Knutbyn hirmutekoihin.

Fossmo väittää kuitenkin, että surman takana on useampia helluntaiseurakunnan jäseniä ja varsinkin sen johtohahmoksi noussut Åsa Waldau.

Fossmon mukaan Waldau olisi mm. lähetellyt lastenhoitajalle tekstiviestejä, joissa lastenhoitajaa olisi yllytetty murhaamaan Fossmon vaimo. Waldau valitti miehensä kanssa Fossmon väitteiden repineen auki vanhat haavat ja saaneen mm. pariskunnan 11-vuotiaan tyttären tolaltaan.

Åsa Waldauta pidetään Knutbyn alle satahenkisen helluntaiseurakunnan todellisena johtohahmona. Häntä nimitetään "Kristuksen morsiameksi" hänen saamansa näyn mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?