Turkin poliisia varoitettiin toimittajamurhasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turkin poliisia varoitettiin toimittajamurhasta

Turkin poliisia varoitettiin vuosi sitten turkkilais-armenialaisen toimittajan Hrant Dinkin murhaan tähtäävästä suunnitelmasta, kertoivat useat tiedotusvälineet tiistaina.

Toimittaja Hrant Dinkin murha herätti laajoja mielenosoituksia ympäri maailman esimerkiksi Brysselissä.

30.1.2007 16:21

Viranomaiset selvittävät nyt väitteitä siitä, että poliisi sai vihjeen murhasta, mutta ei tehnyt tarpeeksi sen estämiseksi.

Istanbulin kuvernööri Muammar Güler kertoi uutistoimisto Anatolian mukaan, että tutkimukset keskittyvät yhteen Dinkin murhasta epäillystä.

Trabzonista kotoisin olevan yliopisto-opiskelijan kerrotaan varoittaneen viime vuoden helmikuussa poliisia siitä, että Yasin Hayal -niminen mies oli tulossa Istanbuliin tappamaan Dinkin.

Poliisi sai tietää osoitteen, jossa Hayal asui Istanbulissa, mutta ei tehnyt enempää asian eteen, liberaali Milliyet-lehti kirjoitti.

Myös Hayal on pidätetty toimittajan murhasta epäilynä. Hän on myöntänyt yllyttäneensä 17-vuotiasta Ogun Samastia murhaan.

Kuusi ihmistä on asetettu syytteeseen osallisuudesta tammikuussa tapahtuneeseen murhaan. Samast on tunnustanut tappaneensa toimittajan, koska tämä loukkasi turkkilaisia kirjoituksillaan armenialaisten kansanmurhasta.

(STT-Reuters-AFP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?