Obama-tyttö villitsee - katso video! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama-tyttö villitsee - katso video!

26-vuotias amerikkalaiskaunotar Amber Lee Ettigerz on haaveillut kuuluisuudesta hakeutumalla malliksi ja näyttelijäksi. Valtakunnalliseen tietoisuuteen hänet nosti kuitenkin politiikka - ja julkinen rakkaudentunnustus Barack Obamaa kohtaan kuumalla nettivideolla.

Youtubessa leviävästä Barack Obama -musiikkivideosta on tullut verkossa valtava hitti.

1.2.2008 14:56 | Päivitetty 1.2.2008 16:53

Ettiger laittoi tekemänsä videon 'I Got a Crush... on Obama' (suom. olen ihastunut Obamaan) YouTube-sivustolle viime kesäkuussa, ja kultti syntyi nopeasti.

- Näin hänet Oprahin ohjelmassa ja ajattelin, että siinä on vilpitön ihminen, jolla on jalat maassa, hän kertoi The Times Leader -lehdelle.

Videolla hullaantumistaan julistava Ettiger sai pian lempinimen Obama-tyttö ja lopulta myös useita mallikeikkoja mm. miestenlehdissä.

Pian suositun poliittista satiiria harrastavan Barelypolitical.com-sivuston perustaja Ben Relles palkkasi tytön tekemään lisää vastaavia videoita.

Alkuperäinen video tehtiin uudestaan ja siihen kirjoitettiin kappale 'Crush on Obama'. Videon on nähnyt melkein kuusi miljoonaa ihmistä, ja YouTube, People-lehti ja Newsweek valitsivat sen kymmenen parhaan videon joukkoon.

Obama-tyttö innostui itsekin politiikasta ja nyt hän yrittää herätellä muitakin nuoria.

- Haluan vain olla mukana ja rohkaista nuoria ihmisiä äänestämään, koska se on etuoikeus.

Hän pääsi jopa haastattelemaan demokraattien kisassa mukana olleita Dennis Kucinichia ja Mike Gravelia, mutta Obama on varastanut Ettigerin sydämen.

- Jos tapaisin hänet, haluaisin tavata myös hänen vaimonsa ja perheensä ja kertoa, että videot tehtiin huumorimielellä, Obama-tyttö kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?